13. nov
 
A-ha fenget fansen
HAMAR: 10.000 mennesker ble fenget av a-ha på Stortorget. Hitparaden som ble servert førte til stor stemning.

Publisert: 15.aug.2018 10:32
Oppdatert: 15.aug.2018 10:32

Morten Harket står og går litt rundt på scena og gir egentlig ikke så mye av seg selv utenom å levere sangmessig. Da han nærmer seg scenekanten hyler fansen, og da han sier: ”Hamar”, blir det ellevill jubel.

Paul Waaktaar-Savoy spiller gitar og er dyktig på det, men heller ikke han er en publikumsfrier. 

Mange Furuholmen derimot er bandmedlemmet som er flink til å skryte av fansen og ha den gode ekstra-kontakten ut til folket. Ja, til alle de 10.000 menneskene som kom på Stortorget for å høre a-ha tirsdag. Mannen som spilte synth og gitar skrøt av Hamar og livet fansen skapte. Magne var også bandmedlemmet som dirigerte storkoret på torgplassen.

A-ha kom, sjarmerte på sin måte, og leverte en hitparade. Et av Norges største band gjennom tidene fenget sitt publikum!

Imponerende

Litt rusk lydmessig var det i start­en, og Morten Harket slet litt med sin stemme. Men det tok seg raskt opp. Etter åpningsnumrene ”Cry Wolf”, og ”The Blood That Moves The Body”, ble lyden bedre, stemmen til Morten bedre og bandet var steinsolide på scena.

Med de ekstra seks musikerne, ble det tettpakket og god lyd. En rekke arrangementer gjorde seg godt med cello og fiolin, og fansen fikk høre noen spesielle versjoner av a-ha sine hiter også. Og de ble godt tatt imot. Demoversjonen av ”Train of Thought” var ganske så spennende å høre.

Imponerende var også lysshow­et. Ettersom det ble mørkere, ble det fantastisk visuelt. Og med storskjerm, kunne fansen få med seg nærbilder av det som skjedde på scena, samt fansens reaksjoner.

Fikk sine ønsker

A-ha serverte en hitparade og fans­en fikk sine ønsker. ”Crying In The Rain”, ”Stay On These Roads”, ”Manhattan Skyline”, ”Hunting High and Low”, ”I’ve Been Losing You” og ”The Sun Always Shines On TV”.

– Tusen takk for oss, sier gutta i a-ha og forlater scena etter allsang og kjempeapplaus.

Men de entret scena igjen for å spille et par megahits til. James Bond-låta ”The Living Daylights” og så prøvde Magne seg på en spøk; ”Til slutt skal vi spille en ny låt”.

Folk lot seg ikke lure og stemningen ble elektrisk da a-ha avsluttet med sangen ”Take On Me”.Fansen kunne gå lykkelige hjem og nynne på låter de nettopp hadde hørt live av et norsk band som har skapt så mange hits.

Suksess

Nå har Stange kommune, Hamar kommune og Hamar Olympiske Anlegg hatt tre store konserter på tre år. Sting, Elton John og a-ha har fylt Stortorget. Selv med 10.000 mennesker føles det ikke trangt, og arrangementmessig er torget et egnet sted for konsert. 

Gode arrangementer med gode artister har satt Hamar på kartet igjen som konsertby. Så det er bare å vente i spenning på hvilket band eller artist arrangørene trekker opp av hatten til neste års storkonsert.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
A-HA: Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy i a-ha gjestet Hamar tirsdag.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no