15. okt
UTSTILLING: Disse fire damene stiller ut i Grevskapet under Stangedagene. Fra venstre: Eva Schickler, Lisbeth Sunde, Aslaug Pernille Duwe og Aslaug Arnesveen. Foto: Gjermund Trøan
 
Fire kunstnerdamer stiller ut i Grevskapet: – Vi utfyller hverandre
STANGE: Under Stangedagene fylles Grevskapet med kunst. Fire ganske forskjellige uttrykk møtes til en felle utstilling, og de fire damene mener det utfyller hverandre.

Publisert: 12.aug.2019 18:00
Oppdatert: 14.aug.2019 10:24

For tredje året på rad møt­es fire kunstnere til felles utstilling i Grevskapet på Stange bibliotek. Det er med andre ord i ferd med å bli en tradisjon. Hvem kunstnerne er varierer litt, men Aslaug Arnesveen har vært med hele veien.

– Jeg ble spurt i år også, og ble veldig glad for det. Men jeg klarer ikke å produsere til en egen utstill­ing hvert år, og da er det fint å få med flere. Og så er det jo gledelig å være flere selvfølgelig, sier Arne­sveen.

Passer sammen

I år er det fire damer som stiller ut malerier – fire damer med ganske forskjellig uttrykk, men som alle vis­er frem høy kvalitet. Eva Schickler, Lisbeth Sunde og Aslaug Pernille Duwe. De to Aslaugene kjenn­er hverandre godt etter mange felles utstillinger.

– Aslaug og jeg utfyll­er hverandre på en litt merksnodig måte, og både Evas og Lisbeths sjangre passer godt sammen med vårt, sier Arnesveen.

– Og så er det inspirerende og møtes – for å se på hva andre gjør, tilføyer Schickler.

Utstillingen er åpen fra onsdag til lørdag mellom 11.00 og 19.00, og minst én av kunstnerne vil være tilstede til en hver tid.

En ære

– Det er veldig hyggelig å få være en del av Stangedagenes 50-års jubileum, sier Arnesveen.

– En ære tenker jeg vi sier, for alt er jo så koselig, sier Schickler.

– Får dere plass til alle bild­ene her inne?

– Ja, det går nok bra, svarer Aslaugene i kor.

Lisbeth Sunde tygger litt ekstra på spørsmålet før hun svarer:

– Jeg har så mye, og det jeg har er så bredt sjanger­messig, så det blir veldig vanskelig å velge, sier Sunde, som nå skal være med på sin første store kunstutstilling.

Eva Schickler stiller også ut på Mjøsa hesteklinikk nest­en samtidig, fra og med søndag, og har mange  av sine sommerbilder der. Derfor blir det flere vinterbilder på veggene i Grevskapet. I tillegg vil hun ta små kopier av andre malerier – i postkortstørrelse, samt noen smakebiter av en barnebok hun jobber med.

– Kunst kan forandre et helt rom. Et bilde gjør noe positivt, sier Eva Schickler.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no