23. sep
SISTE INNSPURT: Friskole-ungdommene er på oppløpssiden i innøvinga av Sound of Musik. Her ser vi Von Trapp-
barna synger. Fra venstre: Oda Valland Nordli, Emma H. Bøhler-Iversen, Peter Bratlie, Joakim Helmersen, Hannah Kanutte Myklebust, Malin Øverby og Otilie Valland Nordli. Foto: Ivar Magne Auestad
 
Friskole-ungdommene setter opp Sound of Music
ÅDALSBRUK: Er du blant dem som elsker musikken og den gripende historien i Sound of Music? Nå får du muligheten til å oppleve musikalen «live».

Publisert: 21.mar.2017 13:51
Oppdatert: 21.mar.2017 13:51

Det er elevene på ungdomstrinn­et ved Hedemarken Friskole – der de fleste elevene kommer fra Stange – som nå setter opp den legendariske musikalen «Sound of Music».

Stykket, skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein, ble første gang satt opp på Broadway i 1959. Det handler om foreldreløse Maria Rainer som blir guvernante for sju barna til den strenge kaptein Georg von Trapp. Sammen må de flykte opp i fjellene for å komme unna nazistene. Og som seg hør og bør ender det – etter mye dramatikk – med at de to får hverandre og de ni blir en lykkelig familie.

Musikal-tradisjon

Nå er det Friskole-elevene fra åttende, niende og tiendeklasse som viser stykket i Løten kino, onsdag, torsdag og fredag neste uke – alle dager klokka 18.30.

Lærer Siri Skeie Myklebust gleder seg.

– Vi på Friskolen setter hvert tredje år opp en musikal på ungdomstrinnet, slik at alle får være med på dette èn gang mens de går på ungdomsskolen. Tidligere har vi blant annet satt opp «Annie», «Spellemann på taket» og «Sound of Music». Nå setter vi opp Sound of Music på nytt. Alle elevene er med i ulike roller på scena, enten som skuespillere, dansere eller sangere. I tillegg til at mange er engasjert bak scena, med billettsalg, sjauing og andre nødvendige oppgaver, forteller Skeie Myklebust.

Skolen legger mye arbeid i musikal-oppsetningene.

– Mange av elevene har hatt sal og scene som valgfag gjenn­om dette skoleåret, og jobbet mye med musikalen her. Vi har også brukt alle musikktimene siden september i fjor til å øve til musikalen. Og mange her vært med å snekre kulisser, bake kaker og gjort andre forberedelser, sier lær­eren, som samarbeider med sju-åtte andre kollegaer om å lede prosjektet.

– Hva er det med Sound of Music som gjør at dere setter opp stykket på nytt?

– Det er mange aspekter ved Sound og Music som er verdifulle å få med seg. Først og fremst er det en flott historie, med mye fin musikk. Og så lærer elevene mye om hvordan det var i Østerrike og Tyskland rett før andre verdenskrig, mener Siri Skeie Myklebust.

Åpent for alle

Nå ønsker hun alle som har lyst til å få med seg den flotte musikal­en hjertelig velkommen til Løten kino neste uke.

– Forestillingene er åpne for alle, opplyser Siri Skeie Myklebust.

Billetter til forestillingen finner du på nettet.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no