13. nov
HELT TOPP: (Fra venstre) Håkon Holm (8), Jacob Amir (9), Torstein Østbø Danielsen (9) og Isak Strømeng (8) syntes det var kjempegøy å teste ut spill på gamingkvelden i Tingvoldsalen.
 
Full trøkk med gaming på Tingvold
STANGE: – Helt klart; kjempegøy med gaming på Tingvold!

Publisert: 18.aug.2017 10:58
Oppdatert: 18.aug.2017 14:01

Håkon Holm (8), Jacob Amir (9), Torstein Østbø Danielsen (9) og Isak Strøm­eng (8) (bild­et under) var omtrent i «himm’ern» da Stangeavisa møtte dem på «gaming­kvelden» i Tingvoldsalen torsdag. Arrangementet var et samarbeid mellom Barn- og Unges kommunestyre (BUK) og Kønnband/Stangedagene.

– Vi aner ikke hva vi spiller eller hvar det heter. Tror det er «partyspillet» eller noe sånt. Men dette er helt klart det morsomste vi har prøvd i kveld, sier gutta hektisk mens de konsen­trerer seg om det som hopper og spretter på skjermen.

De har knapt tid til å snakke med Stange­avisa. Men en rask og tydelig konklusjon om hva de syn­es om arrangementet er ikke vanskelig å få:

– Kjempemoro!!!

Spill-kollektiv

Det var spillutviklerne som jobber sammen i nær­ingsklynga «Hamar Game Collective» som hadde fått oppdraget med å arrangere en spillkveld for barn og unge i Stange. Catharina Bøhler, som selv jobber som profesjonell spillutvik­ler i Sarepta Studio, var en av dem som sørget for at at det var rikelig å teste for alle som stakk innom. Her var det blant annet Ninten­do Wee-boksing på storskjerm, flere ulike bilspill, VR-briller og masse annet «godteri» for tekno- og gam­inginteresserte små og store. Det ble også gjennomført flere spennende konkurranser, blant annet Mario Kart-kjøring, der 24 deltakere var med.

– Det er veldig morsomtfor oss som jobber med spillutvikling å komme ut og treffe de som spiller på denne åten. Da får vi gode tilbakemeldinger på det vi holder på med, og lærer masse, sier Bøhler til Stange­avisa.

De proffe gamerne fra Hamar hadde fått med seg flere frivillige studenter som var med å rigge opp alt utstyret og veilede barn og ungdom som kom innom for å prøve det nyeste av det nye. Og for å få en tøff lydramme rundt det hele, sørget DJ Birger Nysæther fra Tangen for kul musikk gjennom hele ettermiddagen og kvelden, der rundt 200 barn og unge var innom.

 
BAK RATTET: Det var spillutviklerne i Hamar Game Collective som sto bak gamingkvelden på Tingvold. Bak rattet for arrangementet satt Catharina Bøhler. Student Nicolay Evensen Westby var med som frivillig for å rigge opp og drifte alt utstyret.
BOKSEKAMP: Guido og Markus gikk «all in» da de bokset mot hverandre med Nintendo Wii-spill på storskjerm i Tingvoldsalen. – Kjempegøy, sier de to stangeguttene.
DJ: Birger Nysæther fra Tangen er i ferd med å bli en etablert DJ og musiker i området vårt. Torsdag sørget han for heftig musikk i Tingvoldsalen, mens «gamerne» spilte.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no