13. nov
 
Fullt hus, da Ottestad- og Vallset-sangerne inviterte til russisk aften
VALLSET: Norge-Russland-klimaet er på fysepunktet i storpolitikken. Men på Vallset samfunnshus var det dampende kjærlighet mellom russisk/norsk sang og kultur som varmet publikummet.

Publisert: 25.okt.2018 13:51
Oppdatert: 25.okt.2018 13:51

Til tross for kollisjon med Kønnbandfestivalen, ble Vallset samfunnshus fyllt til randen da Vallset Sanglag og Ottestad Grendekor inviterte til «russisk aften» fredag kveld. Rundt 140 besøkende benket seg sammen for å bli med på en musikalsk og kulinarisk reise østover. Og de ble ikke skuffet.

Mye øving

De to korene og musikerne Tove Brovold Vasaasen på mandolin, Thomas Nilssen på trekkspill og Fride Skogsrud Bjørnstad på piano hadde åpenbart gjort et solid forarbeid fram mot konsert­en. Til tross for at både harmonier og sangteknikker er anner­ledes i Russland, leverte de sterke prestasjoner. Musikken fikk følelsene, melankolien og lengslene fram hos tilhørerne. Vi fikk blant annet høre flere av de kjente låtene fra musikkspillet «Stjerna fra Øst» av Geirr Lystrup og Henning Sommerro. Låtene ble fremført både som fellesnumre og av korene hver for seg.

Korene ble godt hjulpet fram av kveldens to solister; Aina Thorsplass og Guro Hjemli Evensen, som leverte sine soloinnslag med stor innlevelse og profesjonalitet.

Variert meny

Det meste av kveldens repertoar var basert på russiske folketoner, salmer og julesanger. De fleste av dem kjente og kjære også for oss som bor i Norge.

Gjestemusikerne for kvelden, professor Liubov Demidova og eleven Tharan Amilie Schaathun på fiolin, klemte til med både klassiske perler, filmmusikk og mer modere låter fra russisk og gammel sovjetisk tid. De ble akkompagnert av Fride Skogsrud Bjørnstad på piano, og klemte til på en slik måte at de ble hyllet som rockestjerner av publikummet. Her ble takten klappet, og etter siste nummer var det stående trampe-applaus fra elleville tilhørere.

– Det har vært fantasisk å spille og øve med de to korene her. Så mye kjærlighet og energi! Det varmer meg virkelig å få være med på dette, kvitterte Demidova etter opptredenen.

Rødbetesupppe

Men smaken av Russland stoppet ikke her. I pausen ble det lang kø for å sikre seg en annen klassisk russisk godbit; rødbetesuppe a’la Vallset og kokken Svein Erik Holm. Ingen tvil om at også den gikk rett hjem.

Kort oppsummert kan vi si at det er godt å bo i Stange – med en russisk vri i ny og ned.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VALLSET SANGLAG: Sangerne i Vallset Sanglag stilte med russiske folkedrakter i konserten. Dirigent er Ellen Dorthea Grønberg.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no