12. nov
OPERACRUISE: Søndag legger Skibladner ut fra Atlungstad med 180 opera- og viseglade lokalpatrioter ombord.
 
Gleder seg til tidenes første operacruise på Mjøsa
STANGE: Det startet som en vill idè over kaffekoppen og matpakka. Søndag blir det virkelighet: Operacruise med Skibladner fra Atlungstad!

Publisert: 21.aug.2018 14:42
Oppdatert: 21.aug.2018 14:42

– Jeg gleder meg vilt, dette blir artig, sier Bernt Ola Volungholen, operasang­eren fra Vallset.

Samarbeid

Det var Væillsetrevyen som sammen med Stangeavisa og Ringsakeroperaen i mars inviterte til «operacruise» med Skibladner og «Bernt Ola Volungholens Opera- og Viseorkster». Nyheten var knapt lagt ut på nettet, før de 180 billettene var revet vekk. Organi­sator Even Engen har knapt opplevd maken til respons.

– Det var helt overveld­ende, og folk har stått på venteliste til turen i tilfelle det skulle komme noen avbestillinger, forteller Engen.

Fra Atlungstad

Søndag er det klart for cruiset, som går 17.30 fra Atlungstad brygge.

– Dette blir et cruise i ordets rette forstand, med muligheter for å oppleve musikk, gode historier, nyte turopplevelsen, trivelig samvær og ikke minst bare det å være ombord på 162 år gamle Skibladner. Det er en opplevelse i seg selv å oppleve hvordan Mjøsas Hvite Svane skovler seg fram i vannet, samtidig som vi kan nyte det kjente og kjære landskapet vårt fra sjøsiden, sier Even Engen og Lars Kristian Seierstad i arrangørkomiteen.

Blir operaens

svar på Vazelina

Bernt Ola Volungholens Opera- og Viseorkster består – i tillegg til Bernt Ola selv – av bandleder Kasper Skullerud Værnes. Han håndterer saksofon, klarinett og bidrar med arran­gering. Morten Strypet spiller bass, Anders Lillebo på trekkspell og fløyter, Mats Lillehaug på trommer og Roger Andreassen på tangenter. 

Bernt Ola sier til Stangeavisa at det blir en spenn­ende sammensetning av ulik type musikk.

– Her tror jeg det skal bli noe for enhver smak. Vi kommer til å varte opp med alt fra gamle revyviser til napolianske arier. Flere av ariene er oversatt fra italiensk til væillsetdialekt – en slags operanes svar på Vazelina Bilopphøgg­ers, sier Bernt Ola Volungholen, som gleder seg enormt til turen.

Turen

Kjøreruta for Skibladner er i skrivende stund ikke spikret for cruiset, men vil mest sannsynlig starte med en «sveip» nordover forbi Hamar, for så å snu og kjøre sørover igjen langs Helgøya, Totenlandet og opp igjen langs Stange­landet.

Engen, Volungholen og Seierstad opplyser at dette ikke blir en konsert i vanlig forstand, men et «cruise» der orkesteret byr på tre-fire bolker med musikk i kombinasjon med gode og humoristiske historier fra alltid engasjerende og kunnskapsrike Roger Andreassen. Mellom bolkene blir det pauser.

Det legges opp til at folk skal finne roen og kunne rullere rundt i båten.

– Folk skal få tid til å nyte turen, opplevelsen og utsikten. Det er jo så mye spennende å oppleve og se ombord i Mjøsas Hvite Svane. Alt fra de eksklusive salongene og ulike dekkene, til kiosken med utsalg av «fingermat» og drikke og det nostalgiske motorrommet. De praktiske forholdene ombord i Skibladner er også slik at ikke alle kan stå på samme dekk samtidig. Derfor blir det natulig å sirkulere litt, opplyser arrangørene.

Kan bli tradisjon

– Nå satser vi alt på fint vær. Dette vil uansett bli en flott opplevelse. Om alt klaffer og folk er fornøyde, kan det bli aktuelt å arran­gere et liknende cruise også neste år, sier Volungholen, Seierstad og Engen.

NB – parkering for cruise­deltakerne blir ved HIAS-anlegget, cirka ti minutters gange langs Mjøsa bort til Atlungstad (gjelder ikke bevegelseshemmede).

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KLAR FOR OPERA­CRUISE: Bernt Ola Volung­holen. Foto: D.C. Røe
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no