12. nov
 
GT-Sara gråt da hun ble bedt om å synge i kirka
ROMEDAL: Vi er mest vant med «GT-Sara» som en småfrekk standup-komiker. Men da hun ble bedt om å bli med som sanger på kirkekonsertene før jul, kom tårene.

Publisert: 12.des.2016 10:11
Oppdatert: 12.des.2016 11:21

92-åringen Gerd Miriam Thoreid fra Eidsvoll, også kjent som «GT-Sara», blir ofte omtalt som verdens eldste standup-komiker. Mange kjenner henne fra utallige humorkvelder, TV-opptredener og bidrag på Stangedagene og andre lokale arrangementer, der både sang og humor – ofte av det litt mer «vågale» slaget – er faste ingredienser.

Sparket til Stange

I Romedal kirke søndag kveld, viste hun en annen side av seg selv, da hun avsluttet julekonsert­en «Akkes jul».

– Jeg vokste opp på Hamar, og far min var predikant. Vi hadde mange turer på sparkstøtting fra Hamar og langt ut i stangebygd­ene, der far skulle holde møter. Jeg var med som småjente og sang på møtene. Det var bitende kaldt over Stangebrua, men det er fantastiske minner, fortalte GT-Sara til de rundt 100 frammøtte.

Humor og sang er blitt hennes livsvei. Men en hemmelig drøm fikk hun ikke realisert, før Arvid «Akke» Strand tok kontakt med henne i fjor høst.

– Jeg har alltid hatt en hemmelig drøm om å få synge i kirka. Da Akke ringte meg i fjor høst, og spurte om jeg ville være med og synge i julekonserten hans i kirk­ene før jul, ble jeg utrolig glad. Da jeg la på røret, begynte jeg å gråte av glede. Endelig skulle drømmen min gå i oppfyllelse, fortalte GT-Sara.

Hun kvitterte med å synge flere flotte norske julesanger i Romedal kirke, blant annet i duett med Ruth Østli. Og høstet varm applaus fra salen.

Lokale bidrag

Konserten «Akkes jul» var en bredt sammensatt julekonsert, med alt fra klassisk sang til country og kor.

Flere lokale sangfugler bidra til å gi konserten et lokalt preg. Blant annet Tone Østli og ordfører Nils Røhne, som i løpet av kvelden også debuterte som duett med sangen «Byen jeg kjente som min». Ordføreren spøkte med at de to framsto som skjønnheten og udyret – men det låt faktisk skikkelig bra!

Eidsvollinger

Hovedtyngden av konserten var det våre naboer fra Eidsvoll som sørget for. Kor-D-Let imponerte med god klang, og «country-dronninga» Hanne Fossum fikk det til å rykke skikkelig i cowboy-boots­ene. Arvid «Akke» Strand toppet det hele med svingende, klassiske amerikanske julelåter.

I sum en flott julepakke fra våre naboer i sør!

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
DUETT: Gerd Miriam «GT-Sara» Thoreid gråt da hun fikk tilbud om å være med å synge i kirkekonserten i Romedal kirke. Her i duett med Ruth Østli i «Akkes jul», sist søndag.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no