12. nov
SAMLES I EN HOBBYHALL: Ulike håndverkere samles i en hobbyhall utenfor Jernbanetorget, der de viser fram og selger ulike produkt de har laget. Fra venstre: Gemma Alders, Wenche I. Roland, Even Engen og Geir Rønning.
 
Håndverkere får vise seg fram i egen hobbyhall

Publisert: 22.aug.2018 13:36
Oppdatert: 24.aug.2018 13:55

STANGEBYEN: Under årets Stange­dager samles håndverk­ere i en egen hobbyhall. På parkeringsplassen utenfor Jernbanetorget blir det satt et stort telt slik at man kan sitte under tak. Her får man vise fram sine hobbyer innen ulike håndverks­tradisjoner.

– Folk som holder på med treskjæring, lager kniver, sølvsmykker, husflid av alle typer og andre hobbyer, ønsker vi å samle på ett sted, sier Even Engen.

I hobbykroken kan man sitte og jobbe, vise fram hobbyen sin og selge ting man selv har laget.

– Vi håper vi fyller opp teltet med mengder av folk som skap­er vakre ting, sier Engen.

Så langt er det over ti person­er som har meldt at de vil sitte i hobbyhallen.

– Ja, både fra Stange Husflids­lag, Romedal Husflidslag og flere andre utenom, noe vi er glade for, sier Engen.

Hobbyhallen vil være oppe fredag og lørdag, og da kan pub­likum ta turen bortom og la seg friste av alt det fine hobbymakerne og håndverkerne har laget.

– Jeg synes det er bra vi samles under ett tak, sier Geir Rønning, som vil selge ulike fuglebrett og fuglekasser.

Tidligere har han sittet i gata, men liker bedre å få sitte under tak sammen med andre som selger ulike håndverksprodukter.

– Et veldig bra tiltak for å få folk til å selge de fine tingene de har laget, sier Wenche I. Roland, som har med ulike sølvsmykker.

Aktiviteter over hele sentrum, gjør at det kommer enda flere publikummere. Gemma Alders vil være på plass for å selge ulike fargerike strikkede plagg.

– Mange flere blir med når det blir organisert på denne måt­en, noe som er veldig bra, sier Alders.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no