13. nov
BOKKUPP: Terje Moshaug og Solveig Nordal i Stange Historielag med et knippe av bøkene du kan få kjøpt for 50 kroner kiloet under Stangedagene. Salget foregår fredag og lørdag fra historielagets lokaler, Elstad, midt i Stangebyen.
 
Historielaget selger bøker til kilospris under Stangedagene
STANGEBYEN: Interessert i lokal­historie? Under Stangedagene kan du gjøre et skikkelig kupp på bøker som Stange Historielag har gitt ut gjennom de fem siste tiårene.

Publisert: 10.aug.2017 13:22
Oppdatert: 16.aug.2017 14:03

Stange Historielag er med sine 1.100 medlemmer et av landets største historielag. Helt siden 1971 har utgivelse av lokalhistor­iske bøker vært et viktig satsingsområde for laget. Hvert år gis det ut nye utgaver av «Gammalt frå Stange og Romedal». I tillegg er en rekke bøker med mer spesifikke temaer publi­sert. Som Stangeboka 1 og 2. «Slit og kjærlighet – Lars Jensen Bjørnstad – og hans samtid» av Egil M. Kristiansen. «Handelssteder i Stange» og «Handelsforretninger i Stangeby’n og omegn» av Jan Arne Berg. Og en rekke andre litterære godbiter fra vår egen nære og litt mer fjerne fortid.

Nå kan du altså sikre deg disse bøkene for en svært rimelig penge under Stangedagene, forteller Solveig Nordal, leder i Stange Historielag.

– Etter alle disse årene har vi etter hvert fått mange bøker på lager. Vi er heldige og får låne gratis lagerplass flere steder i kommunen. Men nå begynner det rett og slett å bli så fullt med bøker, at vi er nødt til å gjøre noe for å få ned lagerbeholdningen, sier Solveig Nordal.

Derfor har laget bestemt seg for å selge flere av sidebøkene de har gitt ut (ikke årbøkene), til en svært rimelig pris under Stange­dagene. Da kommer bøkene til nytte og glede, i stedet for å fylle lagerhyll­ene.

– Vi setter rett og slett en kilospris på 50 kroner for bøkene. Det mener vi bør være et skikkelig godt tilbud. Dette blir en unik anledning til å sikre seg interessante og spennende bøker. Enten om man har lyst til å lese dem selv, eller kjøpe opp for å bruke som gaver til andre som er historieinteresserte, sier Solveig Nordal.

Hun legger til at også den populære «Brann­filmen» vil bli solgt som DVD under Stangedagene for 25 kroner stykket.

Boksalget vil foregå fra Stange Historielags lokaler i huset «Elstad» i Storgata 50. Bygget er forøvrig Stange­byens eldste gjenværende hus, og ligger rett bak Sole – det tidligere rådhuset i Stange.

– Vi holder åpent fredag fra klokka 10 til 20 og lørdag fra klokka 9 til 14. Alle som har lyst til å komme innom en tur, enten for å kjøpe bøker eller bare slå av en prat og bli bedre kjent med historielaget, er hjertelig velkommen. Vi serverer kake og kaffe til alle som kommer, lover Solveig Nordal.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no