13. nov
FESTOVAL-MORO: 11- og 12-åringene Sigrid, Johanna, Miriam, Thea, Kristin, Liv, Julie og Stine var blant dem som storkoste seg på Stangedagene i fjor. I år blir arrangementet enda bredere, når det blir slått sammen med Kønnbandfestivalen.
 
Kønnbandfestivalen + Stangedagene=sant
STANGE: Stanges to største festivaler, Stangedagene og Kønnband, slår seg sammen.

Publisert: 08.feb.2017 10:20
Oppdatert: 08.feb.2017 10:20

Dette kommer fram av en pressemelding som Stange kommun og Stange sentrumsforening har sendt ut.

– Dato for Kønnband­festivalen 2017 er klar, det blir fra 17. til 19. august 2017. Tidspunktet for festivalen er derfor flyttet og bakgrunnen for at det blir i august, er at Kønnband i år slår seg sammen med Stangedagene, skriver Elin Fjestad, infomedarbeider i Satnge kommune, i pressemeldingen.

Samarbeider

Stange kommune har gått inn i et tettere samarbeid med Stange Sentrumsforening i 2017. I tillegg har også konseptet rundt Kønnband blitt videreutvik­let i løpet av det siste året. 

– Ambisjonen for Kønnband er å involvere bredere og ha et tettere samarbeid med lokale aktører, som sentrumsforeningen. Ved å jobbe tettere sammen om å utvikle produkter og opp­levelser, ønsker vi å bidra til å øke aktivitetsnivået og styrke samholdet i kommunen, sier kultursjef Solbjørg Tveiten, og fortsetter:

– Det nye konseptet innebærer at Kønnband skal representere Stange kommunes kulturliv og bidra inn på mange kultur­arrangementer i kommun­en gjennom hele året. Vi lik­er å se på det som Stange kommunes ambuler­ende kulturprogram.

Med nysatsingen til Kønnband ønsker kommunen å videreutvikle festivalen og etablere et begrep som beskriver opplevelser og produkter i Stange kommune. 

– Lokalprofilen er sterk og vi ønsker hele tiden å bruke Kønnband som en arena for å vise frem flere sider av Stange, både kultur og næring. Formålet er at selve festivalen forblir Kønnbands spydspiss, men Kønnband skal kunne oppleves på ulike arenaer gjennom hele året, understreker Tveiten.

Stangedagene

Stangedagene er et godt etablert arrangement, med en stor publikumsmasse og en historie som strekker seg mer enn 50 år tilbake. Næringskoordinator i sentrumsforeningen og ildsjel i kommunen, Even Engen, poengterer at Stangedag­ene i mange år har bidratt til en folkefest.

– Dette ønsker både sentrumsforeningen og Kønnband nå å bygge videre på. Vi ser at ved å slå sammen disse to arrangementene kan vi involvere enda bred­ere, og få til et enda mer spennende arrangement for Stanges innbyggere og tilreisende, sier Even Eng­en.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no