13. nov
SERVERER ELGHAKK: 500
porsjoner med elghakk serveres under åpningen av Stangedagene. Pål Inge Ransted (i midten) i Kalas Catering AS skal lage maten. Her sammen med Even Engen (t.v.) og Per Ivan Lillejordet i Stange Sentrumsforening.
 
Lager gratis elghakk til 500 personer - i Norges største panne!
STANGEBYEN: Stangedagene åpnes ved at Kalas Catering står i Storgata og lager elghakk til 500 mennesker. – JB Mekan­iske lager nå Norges største panne til oss i anledning dagen, sier Pål Inge Ransted.

Publisert: 17.aug.2016 11:00
Oppdatert: 17.aug.2016 13:00

Nytt på årets Stangedager er at Kalas Catering AS står for gratis matservering under åpningen torsdag. De deler ut 500 porsjoner med elghakk. Forberedelsene midt i Storgata start­er klokken 12 og serveringen blir fra klokken 15.

– Vi har fått elgkjøtt fra Brovold, og det vil gå med over 100 kilo. I tillegg blir det rotgrønnsaker og potet­er fra lokal grossist, sier Pål Inge Ransted, som driver Kalas Catering.

Minst to kokker til vil være i sving for å lage så mange posjoner med elghakk. Og publikum kan få se kokkene i aksjon og ikke minst få kjenne godluktene før de får servert maten.

Norges største panne

For å kunne servere hele 500 porsjoner elghakk, må det for anledningen lages en helt ny panne.

– JB Mekaniske AS på Starhellinga vil lage Norg­es største stekepanne til oss. Panna vil romme hele 600 liter. Panna, som også kan brukes som grill, varmes opp med propan. Gassen står på hjul og kan fraktes enkelt rundt. Panna vil vi jo også bruke til andre store tilstellinger, sier Ransted, som tidligere har servert elghakk til 650 mennesker på Malungen.

– Det blir spennende å prøve noe nytt. Vi har hatt Sildakongen i fire år, og nå tenkte vi at det var på tide å skifte og servere noe annet, sier leder av Stange Sentrumsforening, Per Ivan Lillejordet.

Satser lokalt

– Vi legger oss på en lokal profil i år. Eskil Rønningsbakken som hovedtrekkplaster og vi spinner videre med kortreist mat. Elg fra Brovold, grønnsaker og poteter fra nærområdet. Og cateringsselskapet Kalas driver jo midt i sentrum her i Stangebyen, sier Even Engen fra Stange Sentrumsforening.

Karene tror at mange har lyst til å smake på elghakk.

– Det er jo tradisjonskost, men kanskje ikke alle har smakt elg eller sjeldent har tilgang på elgkjøtt, sier Ransted.

Kokken tror det blir en artig dag å lage mat og servere stangesokningene.

Stand

I tillegg til å servere en porsjon elghakk vil Kalas Catering AS også ha stand under hele Stangedagene.

– Vi vil selge ulike matretter under Stange­dagene, og lørdag flytter vi til teltet på Tingvoldtorget i forbindelse med Lasse Johansen-konserten, sier Pål Inge.

Show

I forbindelse med den offi­sielle åpninga av årets Stangedager torsdag 18. august, og servering av elghakk, vil det også bli humor og musikk. Andre Nalin (i Even Engens skikkelse) dukker opp.

– Jeg tror Andre Nalin er sulten den dagen, og så mangt kan skje, sier en hemmelighetsfull Engen.

I Storgata klokken 15.00 vil også Romedalsgutta underholde med variert musikk. Det blir med andre ord en sterk åpning på årets Stangedager!

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ANDRE NALIN: Andre Nalin, kjent karakter fra Væillset­revyen, dukker opp for å få seg en porsjon elghakk torsdag. Her i Even Engens skikkelse.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no