23. sep
KLAR FOR VINTERDAG: Mari Nordtun fra OIL, Even Engen fra Stange Sentrumsforening, Kristoffer Lund fra SSKs skøytegruppe og Line Kongssund fra kultur og fritid i Stange kommune.
 
Lek og moro på en Vinterdagen i Stangebyen
STANGEBYEN: Ta med ski, skøyter og akebrett og bli med på lek og moro ute i snøen under Vinterdagen lørdag.

Publisert: 08.feb.2018 11:09
Oppdatert: 08.feb.2018 11:09

Lørdag er det igjen klart for Vinterdagen i Stangebyen. Stange Sentrumsforening samarbeider med Stange kommune, skøytegruppa til Stange Sportsklubb og skigruppa til Ottestad Idrettslag om arrangementet på Tingvoldtorget.

– Velkommen til vinterleker, der alt er samlet på Tingvoldtorget. Her blir det både ski, skøyter og aking, sier Even Engen, koordinator for Stange Sentrumsforening.

Barneskirenn

Klokken 12.00 starter barneskirennet opp for de mellom 1–11 år.

– Vi prøver å involvere lag som driver med ski, og i år spurte vi Ottestad Idrettslag. De var veldig positive og står som teknisk arrangør av skirennet. Vi har start  på Tingvoldtorget, og løypa går over mot rådhuset og rundt en slynge før man ender opp på Tingvoldtorget og mållinja, sier Engen, som informerer at påmelding til skiløpet er fra klokken 11.30.

– Vi stiller med fire instruktører, som til vanlig har våre yngste skiløpere i OIL, forteller daglig leder i OIL, Mari Nordtun.

Alle som går får premie gitt av Stange Energi, og Even Engen skal selv være speaker under skiløpet.

– Nå håper jeg foreldre og besteforeldre tar med seg flagg og OL-antrekk og lager OL-stemning rundt løypa, sier Engen.

Skøytelek på isen

Etter rennet vil skiinstruktørene ha ulike lekeøvelser for de unge skiløperne.

– Etter skirennet arrangerer skøytegruppa til Stange Sportsklubb en uformell skøytelek på isen på torget. Stange kommune har laget is, og vi håper mange unger tar med seg skøyter og hjelm og blir med, sier Engen.

Og har du ikke skøyter, så har SSK skøytegruppa med en del skøyter av ulike størrelse til utlån.

– Husk hjelm, det er viktig, sier Engen.

Akelek

I år er det så mye snø at man lager en stor snøhaug ungene kan leke og ake i.

– Ta med rumpeakabrett og kjør ned snøhaugen på Tingvoldtorget. For en gangs skyld trenger vi ikke å bekymre oss for at det blir for lite snø til Vinterdagen. Nå håper vi mange unger har lyst til å delta, sier Engen.

Rundt om i grendene er det mange som deltar på skirenn. Nå håper arrangørene det blir skikkelig folksomt av skiglade barn også i Stangebyen lørdag.

Bålpanne og kaffesalg

På Tingvoldtorget vil polenkomiteen ved Romedal ungdomsskole stå med bålpanne og selge pølser.

– De selger også vafler og kaffe, informerer Engen.

Mat og drikke som varmer ute i vinterværet. På langtidsvarselet er det spådd minus to og overskyet. Perfekt for lek og moro på en snørik Vinterdag!

Loppemarked på biblioteket 10. februar!

STANGEBYEN: Noen bøker er ferskvare. Når Ragde, Nesbø eller Faldbakken gir ut nye bøker, vil alle lese dem samtidig. Biblioteket i Stange kjøper inn flere eksemplarer for at ikke ventelistene skal bli altfor lange. Etter et år eller to, gir de samme forfatterne ut nye bøker som alle vil lese, og da er tida kommet for å tynne ut i hyllene. Svaret vårt er loppemarked!

Debattbøker om aktuelle samfunnsfenomen er ferskvare. Den kalde krigen og EF(!)-kampen venter på spesielt interesserte, men også mer dagsaktuelle spørsmål innen psykisk helse, kosthold, innvandring finnes på salg.

Barne- og ungdomskulturen endrer seg, og forlagene følger med. I løpet av de siste åra, har det vært bølgetopper og bølgedaler for fantasybøker, mørke framtidsskildringer og hverdagsrealisme. Det er mange godbiter på salg på biblioteket i alle sjangre.

Velkommen til loppemarked på Stange bibliotek lørdag!

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no