12. nov
STATISTER FRA STANGE: Even Esperø Nybak, Nathan Dwyer og Jonas Amberg er alle med som statister i "Kongens nei". Etter "smugtitten" torsdag, anbefaler de alle å se filmen. Foto: privat
 
Lokale statister i «Kongens nei»: – Denne filmen må dere se!
STANGE/ELVERUM: – En kjempebra film! Denne bør folk få med seg på kino.

Publisert: 23.sep.2016 15:06
Oppdatert: 26.sep.2016 10:30

Dette mener Jonas Amberg fra Stange om filmen «Kongens nei». I går, torsdag, fikk han være med på en eksklusiv førpremiere av filmen på «Elvarheim» i Elverum, kun for lokale statister som er med i filmen. Den så han sammen Stange-vennene Even Esperø Nybakk, Nathan Dwyer og Ingunn Langberg Dwyer, som alle har statistroller i storfilmen med premiere i dag, fredag.

Årets storfilm

Erik Poppes film «Kongens nei» blir regnet som den aller største og viktigste norske spillefilmen som lanseres i år. Filmen er en dramatsisering av Kong Haakon, Kronprins Olav og regjeringens flukt gjennom vårt område ved krigens utbrudd. Jesper Christensen har rollen som Kong Haakon og Anders Baasmo Christiansen som kronprins Olav.

Så langt har godordene og terningkastene haglet over filmen. Det snakkes om en mulig Oscar-nominasjon.

Lokale ungdommer

Og midt i denne filmen er det altså flere statister fra Stange som dukker opp på filmlerretet.

– Jeg så en annonse i avisa om at de søkte etter statister til filminnspillingen. Jeg søkte, sendte inn bilde og fikk være med som soldat. Det samme er Even og Nathan. Det passet godt, siden vi alle er unge menn. Ingunn har en annen statistrolle som en kvinne som er med i følget rundt kongen, sier Jonas.

Scenene han og de tre andre fra Stange er med i ble spilt inn på Hernes ved Elverum.

– Det skulle egentlig forestille Midtskogen og kamphandlingene som skjedde der. Men de bygde om en gård på Hernes, slik at det skulle se ut som Midtskogen, sier Jonas.

Han hadde lyst til å være med som statist for å få et innblikk i hvordan slike filmer produseres.

– Jeg var spent på å lære mer om hva som skjer både foran og ikke minst bak kameraene, sier Jonas, som til daglig går på medier- og kommunikasjonslinja ved Katta. Han er selv en ivrig filmprodusent på fritida.

De fire stangesokningene var spente på om de var med i filmen eller klippet bort, da de fikk være med på den eksklusive førpremieren i går kveld.

– Det var utrolig morsomt å se filmen. Og ja, vi fikk alle se noen glimt av oss selv. Det var ordentlig artig. Og det kjennes bra å ha bidratt til en så viktig film som dette, sier Jonas Amberg.

Anbefales

Han anbefaler alle å ta turen til kinoen.

– Dette er et historisk drama fra vært eget område. Filmen er spennende og tar for seg en avgjørende begivenhet for landet. Dette er en film jeg vil anbefale alle å se på kino, avslutter Jonas Amberg.

 
STATISTER FRA STANGE: Ingunn Langberg Dwyer, Nathan Even Esperø Nybakk og Jonas Amberg. Foto: privat
PÅ FLUKT: Jesper Christensen som Kong Haakon og Anders Baasmo Christiansen som kronprins Olav løper i sikkerhet under et tysk bombeangrep i aprildagene 1940 i «Kongens nei». Foto: Nordisk Film Distribusjon AS
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no