13. nov
STORT BAGASJEROMSMARKED: For første gang blir det et
kjempestort bagasjeromsmarked i Stangebyen i forbindelse med Vårdagen. Inger Sørensen og Lars Sagberg er to av utstillerne som kommer. I midten står Even Engen.
 
Lover tidenes største og beste Vårdag i sentrum
STANGE: Lørdag formiddag er Stangebyen stedet å være. Sentrumsgatene og husene rundt kommer til å syde av god underholdning, folkelig marked og masse gode tilbud. Vi snakker folkefest!

Publisert: 18.apr.2018 20:05
Oppdatert: 18.apr.2018 20:05

Kønnband-Vårdagen i Stange sentrum er en lang tradisjon. Det er Stange Sentrumsforening, Stange kommune og Kulturskolen som trår til for å skape skikkelig folkefest, midt i hjertet av Stangebyen.

Tidenes største

Og årets Vårdag kommer til å overgå alle tidligere forgjengere, lover Even Eng­en i Sentrumsforen­ingen.

–Gatene kommer til å bli fulle av liv, gode smaker og lukter, spennende tilbud og en bred og variert underholdning. Vi har aldri før hatt med så mange utstill­ere på Vårdagen, som i år. Så langt er 25 ulike aktører påmeldt. Her vil folk kunne finne alt fra spekepølse til nyttig og vakker brukskunst og husflid, lover Engen.

Kulturskolen og flere lok­ale musikkgrupper, blant annet Kvennstuguteateret, sørger for variert underholdning gjennom hele dagen. Vi snakker alt fra barneteater, til konsert­er og billedutstilling. Underholdningen skjer både utendørs og på Tingvold, Kulturskolen, biblioteket og Stasjon Kafe og Galleri.

Camilla Brandt fra Kulturskolen gleder seg skikkelig.

–  Hele 120 barn og unge fra Kulturskolen skal være med på noe i forbindelse med Vårdagen. Alt fra de aller yngste, til ungdommene som har holdt på lengt og har mye erfaring. Ikke minst gleder vi oss til pop-up-konsertene som koret vårt skal overraske med mellom klokka 11 og12. Denne Vårdagen kommer til å blir kjempebra, spår Camilla Brandt.

Bagasjeromsmarked

Nytt i år er et eventyrlig bagasjeromsmarked, som kommer til å fylle plassen utenfor Jernbanetorget og opp nedre del av Storgata og sidegatene.

Da Stangeavisa gikk ut med nyheten om årets nye påfunn før påske, tok det ikke lang tid før påmelding­ene begynte å strømme inn til Even Engen.

– Nå er vi kommet opp i 41 påmeldte til bagasjeromsmarkedet! Det har tatt helt av, og nyheten har spredt seg. De fleste som skal bli med på «bagasjeroms-loppisen» er lokale, men vi får også deltakere fra Minnesund, Trysil og Brumunddal. Folk kommer med alt fra småbiler med bagasjerommet fylt opp, til store varebiler med tilhengere. Og en masse folk har gitt tilbakemelding om at de kommer for å titte og handle, sier Even Engen.

I Sverige og Danmark er slike uformelle bagasjeromsmarkeder blitt kjempe­populære.

– Det er jo en flott anlednig til å få ryddet hjemme og samtidig få noen kroner for ting man like vel ikke bruker. Gjenstander som andre kan ha stor glede av, sier Even Engen.

Lars Sagberg er en av dem som har meldt seg på til bagasjeromsmarkedet. Han har vært med på liknende markeder på Hamar et par ganger tidligere, og gleder seg til lørdagen.

– Jeg er jo glad i å prate med folk. Og det blir veldig sosialt på slike markeder. Handelene er det ikke så farlig med; det viktigste er at dette er veldig trivelig, sier Lars Sagberg.

Inger Sørensen er med på bagasjeromsmarked for aller første gang.

– Dette har jeg aldri prøvd før, jeg gleder meg, sier Sørensen.

Fortsetter på kvelden

I år er det også nytt at Vårdagen fortsetter med program på kvelden. For dem som liker å hygge seg ute med god mat, drikke og kanskje en liten svingom, spiller ”Hærta Ta Hårt” på Tingvold og «Råkk & Rabalder» på Jarle Hoels kro.

Slik blir programmet på

vårdagen førstkommende lørdag

Underholdning av Kulturskolens elever:

11.15: Konsert ”Blanda drops”, Kulturskolens lokaler.

11.30: ”Kampen på Trollfjellet” med Barneteater 2 og Jazzdans 2, Tingvold.

11.30: Utstilling av Billedverkstedet åpner med musikk. Åpen til bibliotek­et stenger.

12.00: Vårmusikk, Kulturskolen.

12.00: Kafekonsert med kulturskolens yngste,

Stasjon Kafè og Galleri.

14.00: Filmmusikkonsert, Kulturskolen.

14.00: ”Kampen på Trollfjellet” med Barneteater 2 og Jazzdans 2, Tingvold.

Nårsomhelst og hvorsomhelst: pop-up-konserter.

Annen underholdning:

11.45: ”Hærta Ta Hårt” varmer opp til ”Vårdans”, Storgata.

12.30: Kvennstuguteat­ret med smakebiter fra sommerens Sandbeck­forestilling ”Kjærlighet og kjøkkenbenk”, Storgata.

13.30: ”Edel Aargang” underholder med bl.a. Sandbeckviser, Storgata.

10.00-15.00: Stange­hjelpa Aktivitetshus: • Åpent sykkelverksted og stand med ”Sykkel og Fritid” fra Hamar – sykkelsalg, kom og prøv el-sykkel. • Loppa er åpen. • Åpen kafe. • ”Go’foten” torader  underholder kl. 12, Meieriet.

10.00-15.00: Markedsplass med bagasjeromsalg. I området Jernbanetorget og Storgata.

11.00-15.00: Ponni­ridning for barn, Storgata.

10.00-15.00: En rekke stands med husflid, håndverk, spekepølser, ting og tang fyller Storgata. Noen av utstillerne: Anita Jensen, Cato Andreassen, Edel Mosveen, Frank Midtskogen, Geir Rønning, Gemma Alders, Gunn Dammen, Hilde Grøndahl, Hildur Rosenlund Engen, Ida Guldbrandsen, LHL avd. Stange, Frende Forsikring, Marte Grue, Morten Pettersson Solskjerming, Mortens Hage, Roger Skjelmoen, Småbrukerkjæringa, Stange Rotary, Turid Pettersen, Vegard Fikke, Monica Stensby, SSK G12 med lopper, lodd og kaffe/vafler, Tore Hansen, Jorunn Fallbakken, Evelyn Refsahl.

På kvelden:

21.00-01.00: ”Vårdans” med ”Hærta Ta Hårt” (Tingvold). ”Vårpub” – med ”Råkk & Rabalder” (Jarle Hoels kro).

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no