13. nov
FULL FART:
Produsent Sebastian Sandgaard og nær 25 andre kollegaer fra Strix er nå i full gang med å gjøre Hengerud klar for innspill­ing av Farmen Kjendis. Samtidig jakter de på lokale statister som har lyst til å være med på i ulike roller.
 
Nå intensiveres jakten på Farmen-statistene
TANGEN: Arbeidet med å klargjøre Hengerud gård på Tangen til vårens Farmen Kjendis-innspilling er i full gang. Nå intensiveres jakten på folk i alle aldere som har lyst til å være med som statister i TV-serien.

Publisert: 11.apr.2018 09:10
Oppdatert: 11.apr.2018 09:10

Produksjonsselskapet Strix og TV 2 overtok Hengerud gård ett­er påske, og det gikk ikke mange dagene før nærmere 25 håndverk­ere var i full gang med å bygge, snekre, grave, male, rigge, møblere og mye annet for å få gården tilbake til slik den kan ha sett ut for 100 år siden.

Kjempejobb

– Ingen tvil om at det er en kjempe­jobb som er i gang. Hele huset og låven måtte tømmes for alle eiendeler. Nå bygger vi alt opp igjen med egne rekvisitter for å få det til å se så autentisk ut som mulig, sier produsent i Strix, Sebastian Sandsgaard.

Det er produksjonsselskapet Strix som lager de populære Farmen-produksjonene for TV 2. Nå gleder de seg til å spille inn en ny sesong på Hengerud, der de også var i 2014.

– Selv om det er mye som skal gjøres av forberedelser, er det fortsatt mye av det vi satte opp her på gården for fire år siden som er i god stand og kan bruk­es om igjen. Men det gjenstår mye før vi er i mål. Nå er vi mest spent på hvordan været blir framover og hvor fort snøen forsvinner. Vi vil jo helst at det skal være grønt og fint her når innspillingen starter siste halvdel av mai, sier Sandsgaard.

Parallelt med de praktiske forberedelsene på Hengerud, jobber et stort team i Oslo med å finne ut hva som skal skje på Farmen Kjendis under innspill­ingene. Hvilke ukesoppgaver skal kjendis­ene få bryne seg på?

Søker statister

Lokalt jobbes det med å rekrutt­ere statister som kan være med i innspillingene.

– Mange av dem som var med som statister her på Tangen for fire år siden har sagt fra at de blir med i år også. Flere av dem har også vært med på flere andre Farmen-innspillinger rundt om på Østlandet de siste årene. Men vi trenger flere, sier Sandsgaard.

Det er spesielt til markedet det er behov for mange statister.

– Tilsammen er det snakk om fem markeder vi skal arrangere på Refsalsvea, samme plass som markedsplass som sist (se egen sak under). Det første markedet skal holdes onsdag 30. mai. Deretter blir det marked hver onsdag de tre påfølgende ukene, med siste marked tirsdag 26. juni. Vi trenger statister i alle aldere, sier Sandsgaard.

Også til endel andre «happeninger» i innspillingene trengs statister. – Dette kan være for eksempel selskaper som skal arranger­es, fiktive 17. mai-feiringer og liknende. Innspillingene av slike ekstraordinære hendelser legges gjerne til helgene, sier produsenten.

Strix stiller med kostymer, men dersom folk selv har klær som passer 100 år tilbake i tid, er det flott.

Oppdragene som statister er ulønnet, frivillig arbeid.

– Men veldig mange synes det er gøy å være med og oppleve en slik innspilling. Og for alle som har en skuespiller i magen, er jo dette en spennende mulighet, sier Sandsgaard.

Ta kontakt

De som har lyst til å bli med på ett eller flere markeder, eller ved andre anledninger som statist, kan sende en mail til e-post-adressen farmenstange@strix.no og melde sin interesse. Det er også mulig å kontakte Stange kommunes frivillig-kontakt for Farmen-prosjektet, Line Kongssund. Hun treffes på 948 88 225.

– Når folk tar kontakt med oss er det flott om de sier fra om de har noen spesielle ferdigheter. Om de for eksempel kan spille et instrument, trylle eller har vært med i lokalt teater, revy eller liknende. Vi har mange ulike statistroller som skal bekles. Alt fra folk som står i bodene og snakker med Farmen-deltakerne, til statister som bare beveger seg rundt i området, sier Sebastian Sandsgaard.

Har du lyst til å være med som statist, er det ingen grunn til å nøle. Statistene blir plukket ut fortløpende etter hvert som de melder seg. – Om få uker kommer vi til å arrangere en infokveld for statistene som melder seg på. De fleste som tar kontakt med oss kan regne med at de vil få være med på en eller annen måte, sier Sebastian Sandsgaard.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no