13. nov
UTSTILLING: Denne helga kan du oppleve kunstutstilling med steinskulpturer laget av studentene til kunstprofessor Andreas Kienlin. Eva Hermens er en av kunstnerne som stiller ut. Arkivfoto
 
Opplev steinskulpturer på Tangen Brenneri i helga
TANGEN: Denne helga er det klart for årets store steinskulptur-utstilling på Tangen.

Publisert: 05.jun.2018 09:03
Oppdatert: 05.jun.2018 09:03

Hvert år siden 1982 har den tyske kunstprofessoren og Tangen-patrioten Andreas Kienlin tatt med seg sine studenter til åtte ukers sommercamp på Tangen. Her jobber de rundt 20 ungdommene intenst med å skape vakre og uttrykksfulle steinskulpturer, med base på stedet Åsgård i Kongspartvegen.

Nå går årets “Steinsymposium” mot slutten, og tradisjonen tro invi­terer professoren og studentene fra Alanus University of Arts and Social Scieses til utstilling, slik at alle vi andre kan se hva de har jobbet med gjennom disse ukene.

– I år blir utstillingen på Tangen Brenneri, og den strekker seg over tre dager – fra fredag til søndag, forteller Eva Hermens og Pauline Berger, to av student­ene som har jobbet på Tangen de to siste månedene.

De lover en variert utstilling, med mange spennende skulpturer.

– Åpningen av utstillingen skjer fredag 8. juni klokka 18. Her blir det “vernissasje”, med kulturelle innslag og enkel servering. Og alle kunstnerne kommer til å være tilstede. Lørdag og søndag holder utstillingen åpent fra 11 til 16, forteller de to studentene.

Og som om ikke dette er nok: Lørdag 9. juni klokka 13 åpner nok en utstilling med steinskulpturer i fokus. Eva Hermens og Pauline Berger er nemlig avgangs­elever i år, og skulpturene de to har laget som masteroppgaver vil bli stilt ut på Prøysenhuset i Ringsaker gjennom hele sommeren, til ut september. Også dette er verdt å få med seg.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no