12. nov
 
Program for Stangedagene, 18. til 20. august

Publisert: 17.aug.2016 10:58
Oppdatert: 17.aug.2016 12:59

Stangedagene 2016 er et godt samarbeid mellom Stange Sentrumsforening, Stange kommune, Sparebanken Hedmark og Stange Energi. Sentrumsforeningen ønsker å takke alle bidragsytere.

ONSDAG 17. AUGUST

NYTT I ÅR: Tivoli kl. 15 – 21.30 på bussholdeplassen ved Stange skole.

TORSDAG 18. AUGUST

9.00-19.00: Åpne butikker med mange gode tilbud (matvarebutikkene har andre åpningstider).

14-00-22.00: Tivoli. 

15.00: NYTT I ÅR  -  ELGHAKK TIL I STORGATA! 500 porsjoner elghakk skal produseres i Storgata i regi av kokker fra Kalas Catering. Fokus på kortreiste og lokale produkter. De starter forberedelsene ca. kl. 13 og servering til de 500 første fra kl. 15!

15.00: Romedalsgutta underholder i Storgata.

16.00-19.00: Stangehallen Riksanlegg viser forskjellige trimaktiviteter i Storgata.

19.00: Foredrag på Tingvold. ”NYE MULIGHETER – FRA EN TRETOPP I VALLSET TIL 100 MILL. TV-SEERE I KINA” med Eskil Rønningsbakken, som formidler fra sin reise ”fra en tretopp i Vallset til 100 millioner TV-seere i Kina”! Spennende og interessant! – inngang kr 200. 

FREDAG 19. AUGUST

9.00-21.00: Åpne butikker med mange gode tilbud (matvarebutikk-ene har andre åpningstider)

13.00-24.00: Tivoli.

16.00-19.00: Stangehallen Riksanlegg viser forskjellige trimaktiviteter i Storgata.

19.30: En blandet gruppe akrobat­er fra Løten Turn (12-15 stk.) viser forskjellige spenstige kunster i Storgata.

21.00: BALANSE I STORE HØYDER med Eskil Rønningsbakken, kines­iske artister og akrobater fra Løten Turn, akkompagnert av musikerne Olav Slagsvold på saxofon og Espen Rui på keyboard. Et spektakulært og spennende show på Tingvoldtorget!

22.00-01.00: Pubkveld i Stange sentrum med kvalitetsmusikerne:

Trubadur Bayer i teltet på Tingvoldtorget, trubadur Ole Martin Iversen på Tingvold kafè, trubadur Roar Bekkevold på Hoels Kro, trubadur Bjørn Erik Jønsberg på Stasjon Kafe og Galleri. Pubene i Stangebyen fylles med god stemning og mye allsang!

Rundpass kr. 100 selges fra kl. 18.

LØRDAG 20. AUGUST

9.00-15.00: Åpne butikker med diverse gode tilbud (matvarebutikkene har andre åpningstider).

10.00-24.00: Tivoli.

BARNAS DAG hele formiddagen med: 

• Eskil Rønningsbakken på Tingvoldtorget fra kl. 12. Her får man lære og prøve seg på balanse på stylter, balansebrett, line, sykkel og annet morsomt utstyr.

• Kjøring med tråkkebiler på Jern­banetorget. Ordfører, kultursjef og lensmann har en uhøytidelig tråkke­bilkonkurranse med forvregnings­briller kl. 13!

• Ballongklovn går rundt i Stange sentrum.

• Petra Politibil ved Stange lensmannskontor.

• Ponniridning med base ved Stange Elektriske Forretning.

• Ansiktsmaling ved Væillsetrevyens sminkegruppe fra kl. 11.

• Stange brannvesen viser seg fram ved brannstasjonen.

• Lykkehjul med fine premier (leker og interiør) ved Jernbanetorget.

12.00: Stangebygdenes Musikkforening – konsert i Storgata.

Hele formiddagen: Loppemarked ved Estlandsgruppa i Stange (i lokal­ene til tidligere G-Sport). Kaffesalg! Alle inntekter går til drift av Estlandsgruppa, bl.a. til transport av klær og utstyr til barnehjemmet i Narva i Estland.

20.00-24.00: NYTT I ÅR  -  LASSE JOHANSEN MED MUSIKERVENNER LØRDAG KVELD. Storfest i teltet på Tingvoldtorget med Lasse Johansen m/musikervenner. Allsang, viser og allsidig musikk ellers. GRATIS INNGANG! Åpent fra kl. 18.

SSK SVØMMEGRUPPA

Stange SK svømmegruppa fyller 55 år, og vi markerer jubileet med en aktivitetsdag i svømmehallen lørdag den 20. august. Alt er selvfølgelig gratis! Programmet:

11.00-13.30: Er du bedre til å svømme enn en 4. klassing? Vi forklarer prinsippene bak målene for 4. trinn i grunnskolen, og de som kommer får lært både teori og praksis før de tar testen. Alle som består får mulighet til å kjøpe merket “Jeg kan svømme” til rabattert pris.

14.00-16.00: Prøvesmak på svømmekurs. Runde 1 (foreldre & barn, alle nivåer) kl  14.00-14.45, runde 2 (barn alene i vannet) kl 15.00-15.45. Maks 25 på hver gruppe, førstemann til mølla med påmelding på tryggivann.no (prøvesmak på kurs). 

16.15-17.30: Teknikkundervisning for ungdom og voksne, drop-in. 

STANDS ALLE DAGER

I tillegg til at forretningene i Stange­byen har masser av gode tilbud i butikkene og ute på gata, vil du bl.a. finne følgende stands:

Potetbakeren

Badstueksperten

Elle Villa v/Evelyn Refsahl

Minibazar

Eurotekstil

Stange Vestbygd

Kalas Catering

Asiamat

Bakken Øvre Gårdsmat

Autostrada AS bil

Stangehallen viser trimaktiviteter

J E Trading

Ingaliv Dalby – Aloe Vera

May og Freds Fiske – jakt- og fiskeutstyr, inkl. klær

Dewans Collections Singh

Florea Victoria med diverse oster

Mortens Hage

Ess Kay Import – klær, skinn, gaver

Stange Historielag

Eva Mathisen salg av brukte klær, sølvtøy og smykker

Småbrukerkjerringa

Scandic Markiser

Stange Energi

Sparebanken Hedmark

Meierigården Dagsenter

Bjørnstad SKS

Frank Midtskogen

Kønnband med salg av billetter til Kønnbandfestivalen

Kunstutstilling på Stasjon Kafe og galleri

Pluss en rekke boder med loddsalg til inntekt for de enkelte lag og foreninger.

Antikk belysning med mer i kjelleren i Storgata 16 (det gamle NILLE-bygget) har åpent fredag kl. 15 – 20 og lørdag kl. 10 – 16. Eier Kjetil Johnstad Gimse treffes ellers på telefon 415 14767 eller mail kjetilgimse@icloud.com for interesserte.

SØNDAG  21. AUGUST

Ikke noe tivoli som tidigere år!

Pelle Politibil

STANGEBYEN: Pelle Politi­bil er klar til Barnas Dag på lørdag. Den kjente TV-figuren Pelle Politibil vil stå ved Stange lensmannskontor og ungene vil få kunne studere politibilen nærmere.

Ansiktsmaling 

STANGEBYEN: Væillsetrevyens sminkegruppe vil gi tilbud om ansiktsmaling fra klokk­en 11 i Stangebyen lørdag. Unger kan velge mellom mange fargerike og fine motiver. Blant annet ulike superhelter, sommerfugler og fantasifigurer.

Ballongklovn

STANGEBYEN: Lørdag vil en ballongklovn gå rundt i Stangebyen og ungene vil få sjansen til å få et ballongdyr eller kanskje en ballongblomst?

Stangebygdenes Musikkforening holder konsert

STANGEBYEN: Stangebygdenes Musikkforening (bildet) kommer også i år for å holde en liten konsert under Stangedagene. Musikerne inviterer til konsert i Storgata lørdag 20. august klokken 12.00. Her vil publikum høre både marsjer, musicalstykker, filmmusikk og mye mer. Vi kan garantere topp stemning – dette er verdt å få med seg! Dirigent for korpset er Rolf Pas.

Stangehallen vil aktivisere folk

STANGEBYEN: Torsdag og fredag  klokken 16 til 19 under Stangedagene vil Stangehallen ha stand i Storgata.

– Vi vil vise fram litt sykler og andre apparater vi har i Stangehallen. Gi en smaksprøve på hva vi har av tilbud, sier frisklivskonsulent Bjørn H. Pettersen.

– Vi stiller med utstyr og instruktører, og vi ønsker selvsagt at folk blir med og prøver, sier direktør Trine Lauritzen.

Ut over ettermiddagen blir det konkurranser, musikk, trimming og show.

– Vi arrangerer armhevingskonkurranse og plankekonkurranse. Og det blir premiering, sier Lauritzen.

Stangehallen har stand for å aktivisere publikum under Stangedagene og samtidig markedsføre sine tilbud.

– Vi vil også dele ut vår nye program, som gjelder for skole­året 2016-17. Sesongen vår følg­er jo skoleåret, sier Trine.

Direktøren håper mange stopper opp ved standen og ikke minst tester ut apparater og blir med på konkurransene.

– Liv og røre ved standen vår er det vi ønsker, så velkommen torsdag og fredag, sier Bjørn.

Klart for pub til pub-runder i sentrum fredag kveld

STANGEBYEN: Fredag invi­teres det til pub til pub-runde i Stangebyen, der man kan få med opptredener av ulike kvalitetsmusikere. Man vil kunne høre trubadurer i teltet på Tingvoldtorget, Tingvold kafe, Hoels kro og Stasjon kafe og galleri.

Pubkvelden starter klokken 22.00, og rundpassene selges for 100 kroner fra klokken 18.00. Det er 18 års-aldersgrense på arrangementene.

Trubadurene som skal fylle Stangebyen med gromlåter fra de siste tiårene er Trubadur Bayer som skal spille på Tingvoldtorget, trubadur Ole Martin Iversen på Tingvold kafe, trubadur Roar Bekkevold på Hoels kro, og trubadur Bjørn Erik Jønsberg på Stasjon kafe og galleri.

– Velkommen til god stemning på steder med høy allsangfaktor, uttaler arrangørene!

Vær en ekte brannmann lørdag

STANGEBYEN: Lørdag kan unger får være en ekte brannmann. I alle fall få sjekke ut brannbilder og bruke vannslangen. Sitt i brannbilen, prøv utstyr og spyl vann akkurat som en ekte brannmann. Alt vil skje ved brannstasjonen.

Ponniridning

STANGEBYEN: Ponniridning er alltid et populært tilbud for barn og unge. I år vil ponniene ha base ved Stange Elektriske forretning, og barna får tilbud om en ridetur i sentrum lørdag.

Stange Vestbygd-bøndene stiller med ferske grønnsaker og info

STANGEBYEN: Nettverket Stange Vestbygd stiller med egen stand i Storgata under Stangedagene, fredag og lørdag, forteller leder Anette Løvlien Vold (bildet).

– Vi stiller med grønnsaker og produkter som er ferske fra jordene akkurat nå. Det blir et bredt utvalg av blant annet rotgrønnsaker, urter, kålvekster, bringebær og poteter av ulike variant­er. I tillegg vil folk kunne kjøpe lokal honning og strikkeprodukter fra Gemma, sier Anette Løvlien Vold.

Hun opplyser at åtte-ti gårder i Stange Vestbygd kommer til å lever produkter til standen, også Alm østre som produserer økologisk.

– I tillegg satser vi i år på å presentere andre tilbud vi har i Stange Vestbygd på standen vår, som overnatting og servering. Kort sagt; vi presenterer det du kan oppleve og spise i Stange Vestbygd, sier Løvline Vold og ønsker alle velkommen innom.

 
ANSIKTSMELDING: Væillsetrevyens sminkegruppe vil gi tilbud om ansiktsmaling lørdag. Her er det Anders Lillemo som maler en flott sommerfugl på Anine. (Bilde fra fjorårets Stangedager)
TRIMAKTIVITETER: Stangehallen vil ha stand under Stangedagene og vise ulike trimaktiviteter, og de ønsker gjerne at alle hiver seg med i de ulike aktivitetene og konkurransene.
TRUBADUR BAYER: «Trubadur Bayer» er en av til sammen fire trubadurer som spiler på uteplassene i Stangebyen under Stangedagene fredag 19. august. Her blir det musikk for enhver smak fra de siste tiårene og garantert god stemning og høy allsang-faktor.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no