13. nov
BEDRE ENN I STANGE: Ola Bjørlo Strande fra Ottestad var ikke videre imponert da Morten Harket spilte i Stange i ’95. A-has konsert på Hamar tirsdag gir han imidlertid en femmer på terningen.
 
«Slaktet» Morten Harket i Stangehallen i 1995, tirsdag kveld trillet han terningkast 5
STANGE/HAMAR: Da A-ha entret scena på Stortorg­et tirsdag kveld, var det første gang bandet gjestet Hedmarken. Men Morten Harket spilte i Stange­hallen for 23 år siden.

Publisert: 15.aug.2018 10:01
Oppdatert: 15.aug.2018 10:04

Det var torsdag 23. november 1995 av verdensstjern­en Morten Harket kom til Stange. A-ha var oppløst – ihvertfall for en periode – og Harket bestemte seg for å gå solo med eget band. Han fikk brukbar suksess med albumet «Wild Seed», og la ut på Norgesturnè med start i Oslo. Stangehallen var neste stopp, men fansen tok ikke helt av. Beskjedne 400 tilhørere fant veien til friidrettshallen i kommunen vår.

Konserten i Stange fikk en helsides anmeldelse i HA av den – den gang – relativt unge journalisten Ola Bjørlo Strande fra Otte­stad – nå profilert medarbeider i NRK Hedmark og Oppland. Han var åpenbart ikke vid­ere imponert over det han så og hørte i Stange­hallen for 23 år sid­en, kommer det fram av det gamle avis­utklippet fra HAs digitale arkiv:

«Som sceneartist har Harket fortsatt mye og lære», «... altfor ofte lirte Harket av seg meningsløse fraser det neppe var flere enn han selv som forsto», «... inspirasjonen til sanger­en nærmet seg nullpunkt­et» og «... direkte pinlig» er noen sitater fra Strandes anmeldelse i avisa 24.11.1995.

Tirsdag kveld denne uka var Ola Bjørlo Strande igjen på plass foran scena med Morten Harket – på nesten fremste rad. Denne gangen som privatperson, med godt humør, gode venner og godt drikke i hånda. Og denne gangen er det tydelig at konserten falt bedre i smak hos Ottestad-mannen.

– Morten Harket alene kontra i band kan nesten ikke sammenlignes. Her slapp han å gjøre andre ting enn å synge. Og det er jo det han kan. Jeg ble positivt overtasket – ingen sure toner og ikke noen tafatte forsøk på å fri til publikum. Han sang og lot stemmen tale for seg. Det funket, sier Strande.

Han legger til at A-ha har litt mer trening og er mer samspilte, enn bandet Harket hadde i ryggen i Stange i 1995.

– Terningkast i Stangehallen hadde neppe vært høyere enn to, maks tre. Kveldens konsert i Hamar gir jeg en femmer, sier Strande.

Som de fleste andre nordmenn har A-ha fulgt ham gjennom snart fire tiår.

– Jeg liker A-ha. Jeg kjøpte «Take on me» på single før den toppet lista i USA. Fulgte greit med bandet til og med «Crying in the rain», uten å være blodfan. Men de er dyktige musikere og lager tidvis knakende god popmusikk, konkluderer Strande – som var en av flere hundre stange­sokninger som opplevde A-ha på Hamar.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
I STANGE: HAs reportasje fra Morten Harkets opptreden i Stange­hallen i 1995. Faksimile: HA 24.11.1995.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no