17. sep
MOTORDUR OG KROM:
Sommerdagen setter fokus på motorkjøretøy og krom. Fra v.: Svenn Erik Lundsbakk­en, Kai Holm, Oskar Hjermstad, Christoffer Jonassen, Gunnar Tårneby og Bjørn Vidar Linholt. Foran med MC: Kjell Henning Paulsen og Steinar Berntsen.
 
Sommerdag med motordur og krom
STANGEBYEN: Lørdag 16. juni arrangeres det Sommerdag. Det blir en dag der Stange­byen fylles opp med alle typer motorkjøretøyer, krom og lekre ”glis”.

Publisert: 14.jun.2018 08:57
Oppdatert: 14.jun.2018 08:57

Utstilling av nye biler, vete­ranbiler, MCer, moped­er, amcar, gamle traktorer og landbruksmaskiner er noe av det som vil møte publikum som tar turen til Sommerdagen i Stangebyen lørdag 16. juni. For Sommerdagen inviterer til en åpen motordag.

– Her er det bare å møte opp med doningen sin. Det er ingen påmelding, og målet er å fylle gatene med ”broom” og krom, sier Even Engen fra Stange Sentrumsforening.

Hedmarken Maskinlag, Honda Classic Club Norway, Norsk Motorhistorisk Museum, Toyota Sulland, Mobile Hamar og Grev­skapet Auto/Bil­Xtra vil alle stille med biler og ting som durer.

Lyden

– Jeg har alltid likt AMCAR. V8 og god lyd! Fikk min første i 1983 og hatt 25 stykker opp gjennom årene, sier Kai Holm, som skal stille ut sin favorittbil på Sommerdagen.

– Lyden, jeg elsker lyd­en, sier Christoffer Jonassen, som også skal ha med sin amcar lørdag.

Steinar Berntsen og Kjell Henning Paulsen er mer opptat av MC, og vil vise fram sine tohjulinger.

– Veldig fint å få vist fram doningene sine, og skape litt blest om interessen vi har, sier Oskar Hjermstad.

For motorinteresserte blir det en drømmedag i Stangebyen.

Prat

– Vi får vist fram hobbyen vår, og ting vi har brukt mange timer og penger på å fikse opp. Vi stiller opp på lokale arrangementer, og synes det er fint med et slikt treff her i Stangebyen, sier Berntsen.

Og når motorinteress­erte samles, blir det mye prat.

– Man prater med folk man aldri har sett før, sier Bertnsen.

– Meningen er jo at det skal skapes en dag der man kan se mange fine ”glis”, høre motordur og mimre tilbake. Vi ønsker å skape liv og aktivitet i sentrum, sier Engen.

Underholdning

Biler og andre motorkjøretøyer vil bli stilt ut rundt om i sentrum – alt fra gamle bobler og motorsykler til traktorer og amcars.

– I tillegg fylles jo Storgata opp med stands fra ulike håndverkere, husflid og selgere av alt mulig rart. Og så blir det mengd­er med underholdning gjennom dagen fra korps og trekkspill til moteshow og sang, sier Even Engen.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no