12. nov
 
Sterkt om penger, drap og tilgivelse
ROMEDAL: Det ble en intens og dramatisk kveld for de som møtte opp for å se «Broder Nikolais barn» i Romedal kirke fredag.

Publisert: 28.nov.2016 15:33
Oppdatert: 28.nov.2016 15:33

Drøyt 30 barn og unge var med på årets oppsetning av det klassiske stykket, basert på Ove Ansteinssons kortroman «Broder Nikolai» fra 1911. Sammen leverte de en sterk tolkning av dramaet, der mord og pengebegjær er viktige ingredienser, men viktigst av alt: Kraften som ligger i å gjøre opp for seg og få til­givelse fra Gud.

Musikk-teaterstykket har vært satt opp i Romedal kirke før, og er endel av Kirkens trosopplæringsprogram «Tidsbroen». Oddvar Karvainen Øieren har skrevet manus og regi. Musikk, arrangement og lyd er ved Øyvind Åge Berg. De to, sammen med Anne Flugstad, har stått for innøvingen sammen med barna og ungdommene som er med.

Det er imponerende hva barna leverte på scena etter kun få øvingskvelder. Både i forhold til å huske tekst og sanger, og ikke minst den sterke innlevelsen i rollene. Særlig vil vi trekke fram Johanna Jahren og Njål Pettersen, som hadde hoved­rollene som Nikolai og Berte Nyset. De leverte sang- og skuespiller­prestasjoner på høyt nivå!

Vel blåst, alle sammen!

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no