13. nov
 
Stjerne for en kveld
STANGE: De var stjerner for en kveld, solistene fra Musikklinja ved Stange Videregående Skole. Noen av elevene fra tredje trinn kunne ta et skritt fram og virkelig funkle med stemmen eller instrumentet for en fullsatt Stange kirke sist fredag. Konserten holdt høyt nivå og var en nytelse.

Publisert: 08.des.2016 10:00
Oppdatert: 08.des.2016 10:00

Det er det siste skoleåret at elevene ved Musikklinja ved Stange Videregående Skole blir prioritert til å stå for soloopptreden under de tre konsertene de arrangerer i løpet av skoleåret.

Å gå solo kan være en nervepåkjenning, men elevene oppmuntrer hverandre. Vi overhørte en kommentar etter at konserten var ferdig og de høyspente nervene begynte å roe seg: ”Jeg har aldri hørt deg synge så bra!”.

Den som fikk både godord og klem var Maren Christine Helmersen. Hun framførte to solonummer og som leder for gruppa på fem som sto for planlegging og gjennomføring, var hun også den som ønsket velkommen. Å stå ansvarlig for en konsert er en del av faget instruksjon og ledelse, og de fem elevene startet planleggingen av julekonserten i Stange kirke allerede ved skolestart i høst.

Musikklinjekoret, med Torgeir Ziener som dirigent, åpnet konserten som hadde fått tittelen ”Vinternatt”. Så begynte solistene å funkle. Først ut var Linn Karlsen på klarinett akkompagnert av Eline Rose Schmidt Lund på klaver. Eline fulgte opp med klavernummeret ”Snøen danser”, før Anine Kongsrud sang Erik Byes ”Vise i vinterlys” akkompagnert av Ruiband.

Stjernenatt og jul

Erik Agathon Melbye var ikke av de som fikk funkle i skinnet fra lyskasterne. Han spilte ”Mitt hjerte alltid vanker” på bukkehorn bak fra orgelgalleriet. En høykonsentrert Alf Kippersund trakterte Marimba mens Esten Sørhus spilte ”Vidda” på trompet med Kristoffer Berg og Iver Nordli på henholdsvis slagverk og klaver.

Fabrice Bligoud Vestad framførte et stykke av Bethoven på klaver før kveldens gjest, Ellen Sejersted Bødtker,  dreide konserten over på mer jul med sin egen ”Stjernenatt” på harpe. Jul ble det virkelig med musikklinjekorets framføring av ”A Ceremony of Carols” av Benjamin Britten. Sejersted Bødker var solist på harpe. Guro Moberg Bergundhaugen og Maren Christine Helmersen var sangsolister.

Om de to siste solistene tar sikte på en solo- eller musikkariere? Guro Moberg Bergundhaugen trodde ikke det var aktuelt, mens Maren Christine Helmersen ønsker å gå videre med musikkstudier – enten på høyskole eller folkehøyskole. Hun hadde ikke sunget klassisk før hun begynte på musikklinja, men som hun sier:

– Jeg forelsket meg i klassisk.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no