12. nov
THAILANDSK TOPP ROCK: Natta Wiagnon, og noen gode hjelpere, sørget for at det Thailandske rockebandet fikk ekte Thailandsk mat på Jarle Hoels kro. Natte nummer to fra venstre. Nummer fire fra venstre er Aed, låtskriver og vokalist i Carabao. Nummer fire fra høyre, Aree Melby, ansvarlig for Thai Music Festival. Til høyre for henne igjen står Jannet. I midten bak er Jarle Hoel.
 
Thailandske rockelegender på snarvisitt i Stange
STANGE: Jarle Hoels kro hadde storfint besøk forrige onsdag kveld. Vi visste ikke så mye om hvem dette var, og kara som satt med halvliteren på kroa visste nok heller ikke hva dette var for slags karer.

Publisert: 28.sep.2017 12:00
Oppdatert: 28.sep.2017 12:00

Men hadde folk i distriktet med thailandsk bakgrunn visst det, da hadde det vært folksomt i Storgata. Bandmedlemmene som fikk servert thaimat av Natta og hennes gode hjelpere, blir betegnet som Asias Rolling Stones. Navnet er ”Carabao”. Hvis en thailender hører det navnet kommer nok et aldri så lite, eller stort, begeistret utbrudd. Derfor var det litt hysj, hysj rundt serveringen i Stange. 

Festival i Vikingskipet

Grunnen til at Carabao var i distriktet var Thai Music festival i Vikingskipet sist lørdag. I tillegg til Carabao spilte Malihuana, også er et stort navn i Thailand. I tillegg til populære artister bød festivalen på salg av thailandsk mat og drikke, thailandske klær samt thai massasje. Festivalen som samlet 1000 ble arrangert av A.M. World Music AS med Aree Melby. Festivalen trakk deltakere fra hele Norge pluss Sverige og Danmark – og noen dro helt fra Tyskland og England for å oppleve de gode, gamle rockegutta fra Asia.

Startet i 1981

Den første spiren til Carabao var på Filippinene. Yuenyong Opakul eller Aed, som ble artistnavnet, studerte i dette øylandet da han,  Keo og Khai begynte å spille sammen i 1981. Keo var med en del år etter at de kom tilbake til Thailand, og han var med på de første åtte studioinnspillingene, men sluttet. I det hele tatt har bandet hatt flere besetninger i løpet av årene. Mange har sluttet og blitt med igjen, og sluttet. Det er bare Aed som har vært med hele veien. 

Aed er med andre ord grunnfjellet i Carabao, og det er han som skriver tekstene og er hovedvokalist. Ofte er det protestsanger han har skrevet. Ikke så rart at han likte det han hørte da det ble satt på en Bob Dylan-låt under Stangebesøket.

Protestsanger Aed

Aed skriver og synger sanger som kritiserer korrupte politikere og forretningsfolk, kritiserer sosial urettferdighet og tar opp miljøproblemer. Derfor ble aldri bandet spilt på statlige radiostasjonen eller den statlige TV-kanalen. I tillegg ble platene med Carabao bannlyst av regjeringen i Thailand helt fram til midten av nittitallet.  Likevel er Carabao blitt tidenes mest populære rockeband i Thailand og Asia og de har fått merkelappen etniske rockere. Dagens besetning består foruten Aed av Lek, Thierry, Ot, Duk, Ko, Mee og Uan.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no