15. okt
VAZELINA-FEST: Tolvmannsorkesteret Tipping for’n far er klar for å skape Vazelina-folkefest i Stangebyen fredag kveld. Konserten er gratis for alle.
 
Tipping for’n far-gjengen er klar for å skape Vazelina-fest!
STANGEBYEN: Tolvmannsorkesteret Tipping for’n far kommer til å lage Vazelina-fest fra storscena om kvelden fredag 16. august under Stangedagene.

Publisert: 11.aug.2019 06:30
Oppdatert: 14.aug.2019 10:25

I et par år har bandet Tipping for’n far eksistert. Et tolvmannsorkester som covrer låtene til Vazelina Bilopphøggers. Fredag 16. august entrer de storscena i Tingvoldkrysset for å lage stort Vazelina-show, og byr på storslagen gratiskonsert for alle.

– Med egen blåserekke og strykere, har vi et stort band som framfører de litt mer obskure Vazelina-låtene. Lite coverlåter, og heller mer av det som Eldar Vågan har laget, sier  Andreas Dillerud Olsen.

Det blir en konsert full av gode Vazelina-låter.

– Vazelina er populære og vi covrer deres låter på en seriøs og god måte. Og med den gode vokalisten vår, Espen Engebretsen, blir det veldig bra. Vazelina er jo en kultgreie i seg selv. Vi er ikke en parodi, men gjør ting på vår måte, sier Dillerud Olsen.

Arrangert låtene

Eivind Strømstad har arrangert melodiene mesterlig til bandet Tipping for’n far.

– Bandnavnet er jo hentet fra en av de mindre kjente Vazelina-låtene. Men det er jo så mange Vazelina-fans der ute, og de nikker gjenkjennende på hodet når vi sier bandnavnet vårt, sier Eivind.

Stømstad er gitarist i bandet, men akkurat under Stangedagene er han forhindret fra å være med.

– Så vi har fått inn Ørnulf Snortheim, og det er jo ikke en dårlig erstatter, sier Strømstad.

I tillegg til vokalist Engebretsen, vil også Knut Kippersund Nesdal være med som gjestevokalist denne kvelden.

Konsert for alle

– Akkurat nå har vi vel 27 låter på repertoaret og det er mange andre å ta av fra Vazelina-universet. Kan jo hende vi øver inn noe nytt til konserten i Stangebyen, sier Eivind.

Tipping for’n far har ikke spilt i Stangebyen tidligere, og gleder seg stort. Og bandet håper og tror at det blir folksomt av publikummere foran scena.

– Vazelina er så universelt. Alt fra gamle damer til metallfolket liker dem. Det er ingen band som folk er så samlet om, og ingen misliker Vazelina Bilopphøggers, sier Andreas Dillerud Olsen.

Dette blir en konsert for alle, alt fra ung til gammel. 

50-årsjubileum

Orkesteret, som spiller Vazelina Bilopphøggers-låter, blir det store trekkplasteret på storscena fredag.

– Det blir jo også spesielt fordi dette er 50-årsjubileet til Stangedagene, sier Even Engen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VARMET OPP: Morten Strypet, Andreas Dillerud Olsen, Espen Engebretsen og Eivind Strømstad i Tipping for’n far varmet opp med improvisert opptreden til Stangedagene-konserten på LIndbo-kafeen tidligere i sommer.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no