12. nov
TOGETHER: Fire menigheter på Hamar står bak Together-festivalen. 5. til 7. april fyller de Ottestad ungdomsskole og Ottestadhallen med møter, volleyballturnering, konserter og flere hundre ungdommer fra hele Innlandet. Festivalsjef Anders Myklebust fra Stange gleder seg skikkelig, og ønsker alle velkommen.
 
Together-festivalen fyller Ottestadhallen
OTTESTAD: 5. til 7. april fylles Ottestadhallen og Ottestad ungdomsskole med ungdommer fra hele Innlandet. Festivalsjef Anders Myklebust fra Stange gleder seg vilt!

Publisert: 21.mar.2019 13:38
Oppdatert: 21.mar.2019 14:44

Det er ungdomsarbeidet i de fire Hamar-menighetene Filadelfia, Frikirken, Livets Senter og Hamarkirken NLM som nå for andre gang klemmer til med festivalen «Together». I spissen for arrange­mentet står Anders Myklebust, som bor på Stange og er ungdomsleder i Hamar Frikirke. Nå gleder han seg til at hele Ottestadhallen og Ottestad ungdomsskole skal fylles fra fredag 5. til søndag 7. april.

Andre gang

– Festivalen ble arrangert for første gang på samme tid i fjor. Da var vi på Katta og Ajer ungdomsskole, og rundt 200 ungdommer var med. Vi satser på omtrent det samme antallet i år, sier Myklebust.

Han sier bakgrunnen for festi­valen er et ønske om å lage en positiv happening for ungdom i hele Innlandet.

– Og så er det noe helt spesielt når vi som fire menigheter kan gjøre noe sammen; at ungdommene kan samles på tvers av miljø­ene. Også for mange unge fra andre steder i Hedmark og Oppland oppleves det fint å kunne møte mange andre ungdommer på en slik kristen festival, sier Myklebust.

For alle

Han og resten av teamet bak Together har jobbet gjennom hele det siste året med forberedelsene til årets festival. Programmet blir spekket med mange høydepunkt­er. Og er for alle.

– Vi er en kristen festival, men du trenger ikke være troende for å være med. Her er alle velkommen. Det blir topp stemning i rusfrie rammer, lover Myklebust.

Spesielt trekker han fram fredagskvelden som et arrangement med «høy partyfaktor».

– Da kommer DJ-bandet Jesus Loves Electro for å spille i Ottestadhallen. Da er det bare å finne fram danseføttene, og kaste seg med, sier Myklebust.

Festivalen retter seg inn mot ungdom fra hele Innlandet i aldersgruppen 13 år og oppover. Deltakerne skal bo på Ottestad ungdomsskole, mens festivalprogrammet foregår i Ottestad­hallen. I tillegg til ungdommene blir mange foreldre med som frivillige medarbeidere. Både i forhold til matlaging, renhold, vakthold og nattevakter.

Perfekt i Ottestad

Myklebust tror Ottestadhallen og ungdomsskolen blir en perfekt base for arrangementene.

– Vi kunne ikke funnet mer egn­ede lokaler, enn Ottestad ungdomsskole og Ottestadhallen. Her har alt vi trenger samlet på ett sted. Og Ottestad er sentralt i forhold til både Hamar, Stange og resten av Innlandet, sier Mykle­bust.

Variert innhold

Han lover et spennende festival­innhold, i tillegg til konserten fredag kveld.

– Det blir en god miks av møter med mye bra musikk og lovsang, konserter og volleyball­turnering. Søndag avslutter vi med en felles gudstjeneste, der alle menighetene som står bak blir med. Da forventer vi at det blir mellom 500 og 600 i hallen, sier Myklebust.

Flere kjente personer med røtter i Hedmark skal bidra i konsert­ene og møtene. I tillegg til Jesus Loves Electro, som for tiden har stor internasjonal suksess med de heftige showene sine, deltar blant annet Sebastian Hågensen – hamargutt kjent fra årets The Voice – i lovsang­teamet. På talerlista står Chris-Michael Gust­avsen, ungdomspastor i Filadelfia i Oslo men opprinnelig fra Hamar, og Joakim Skavern fra TV Inter i Oslo. Han er opp­rinnelig fra Elve­rum. På gudstjenesten søndag, som har gratis inngang, taler Anders Myklebust.

Kan være med på deler

Du trenger ikke være med på hele festivalen, om du bare har lyst til å være med på deler av programmet.

– Det går fint an å kjøpe billette­r i døra eller dagpass. Men for dem som ønsker å være med på hele festivalen, er det fint om vi får påmelding på forhånd, slik at vi lettere kan beregne hvor mye mat vi skal lage, sier Mykeblust.

Mer info

Et komplett program for festivalen finner du på nettstedet www.together.no.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no