13. nov
 
UKM i Stange i helga: Så intenst at gitarstrengen røk!
OTTESTAD: Carlo-Ottorino Koslowski i brødreduoen The Rottentotts spilte så intenst på gitaren under UKM Stange at gitarstrengen røk. Juryen lot seg imponere over innsatsen og spillegleden, at bandet nå får vise seg fram på Fylkesmønmstringa.

Publisert: 05.mar.2018 15:04
Oppdatert: 05.mar.2018 15:04

– We are The Rottentotts and we are here to rock, roper Antonio-Corrado Koslowski og begynn­er med sin trommeintro. 

Kort tid kommer storebror Carlo-Ottorino Koslowski og spiller fengende på sin elgitar. Så inenst spiller Carlo-Ottorino at midt ut i framførelsen av rocke­nummeret så ryker strengen. Det er Ungdommens Kulturmønstring i Stange og det er dramatikk. Brødrene i The Rottentotts avslutter musikknummeret sitt og er fortvilet. Men programlederne lar de to ungguttene komme tilbake litt senere for å framføre nummeret sitt. Og brød­rene imponerer juryen såpass at The Rottentotts går videre til Fylkesmønstringa.

Mektig stemme

15 år gamle Michelle Schmidt er elev på Romedal ungdoms­skole. For de som ikke har hørt jenta synge før, ble det en sterk musikalsk opplevelse. For jenta sang ”When we were Young” av Adele med en mektig stemme og fikk jubel og applaus som belønning. Samt at juryen sendte henne videre til Fylkesmønstringa. 

Mektig stemme viste også 18 år gamle Amalie Brendemo. I tillegg hadde romedalsjenta laget sangen hun framførte selv. ”Good old days” sendte henne videre til Fylkesmønstringa.

Fjerde og siste musikkinnslag som får vist seg fram på Fylkesmønstringa er ”Litt Ta Hårt”.

– Det var læreren vår på Romedal ungdomsskole som ville at vi skulle bli et band og spille her, sier medlemmene Benjamin Lie, Bjørn Thore Galtestad, Jonas Brohjem, Lara Mari Struperud og Ola Erling Foss.

Stor og bred deltakelse

Ottestad ungdomshus var stappfullt av folk som ville oppleve innslagene på årets UKM Stange. De fikk oppleve hele 18 sceneinnslag, i tillegg til ungdom som deltok med kunstverk. Juryen hadde en svært så vanskelig oppgave med hvem de skulle sende videre. For ungdommen viste så mange talenter og stor kunstnerisk bredde.

Alt fra klassisk piano til extrem metal, dronefilm til maleri og foto. Folk som har komponert egne sanger til herlige tolkninger av store hits. Unge talenter som sto på scena og leverte foran mengder av folk. Tøffe ungdom!

Gikk videre

UKM er ingen konkurranse, men en mønstring av, for og med ungdom. Noen er med for å ha det gøy på scena denne ene gangen, andre bruker UKM som springbrett videre i artistkarrieren.

Noen deltok for aller første gang, andre har deltatt flere ganger tidligere. Uansett viste alle glede over å delta, og ungdommene fikk vist at de holder på med mange ulike kulturuttrykk. For juryen lot seg blant annet imponere over en novelle skrev­et av Julie Sveen. 14-åringen hadde skrevet en skummel historie om det å være hjemme alene. Videre til Fylkesmønstringa gikk også Martin Broen Åsen, som hadde laget dronefilm. En vakker naturfilm!

15 år gamle Elsa Kippersund, 13 år gamle Kasper Karlsen,  20 år gamle Jasmin Melby, og 15 år gamle Mina Kristiansen gikk videre med tegninger og fotografier.

Publikum kunne både før og etter sceneopptredene få med seg kunsten, som var stilt ut i ungdomshuset. Og på kvelden ringte juryen for å fortelle hvem som hadde gått videre.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ROMEDALBAND: Litt ta hårt med Benjamin Lie, Bjørn Thore Galtestad, Jonas Brohjem, Lara Mari Struperud og Ola Erling Foss var et band fra Romedal ungdomsskole. De kom seg videre til Fylkesmønstringa.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no