12. nov
GLEDER SEG: De tre kjente artistene Torstien Sødal, Martin Halle og Maria Arredondo gleder seg til å arrangere «Vår jul» i Stange kirke, og kåre «Årets medmenneske».
 
Vil hedre «Årets medmenneske» i Stange
STANGE: – Det å bry seg om andre betyr så mye og kan gjøre en stor forskjell. Derfor ønsker vi å hedre «Årets medmenneske» i Stange i forbindelse med julekonserten 13. desember.

Publisert: 09.nov.2016 15:00
Oppdatert: 09.nov.2016 15:00

Det er Maria Arredondo, Torstein Sødal og Mart­in Halle som sier dette til Stangeavisa. Tirsdag 13. desember inviterer de kjente musikerne til julekonserten «Vår jul» i Stange kirke, sammen med det lokale barnekoret Perlesnora.

– Vi gleder oss enormt til å synge i Stange kirke. Dette er tredje året vi er på juleturnè, men første gang i Stange. Det blir en helt egen stemning i slike gamle steinkirker, sier Maria.

Årets medmenneske

I forbindelse med konsert­en ønsker de å hedre en person i Stange som betyr noe ekstra for medmenn­esk­ene sine rundt seg. I samarbeid med Stange­avisa oppfodrer de nå alle stangesokninger til å komme med forslag på hvem som kan bli hedret som «Årets medmenneske» i løp­et av konserten.

– Slik vi opplever det, går dette rett inn i det jula handler om; å bety noe for andre. Det er så mange som gjør en usynlig innsats, som betyr så mye for de som får hjelp. Det kan være slike ting som å måke snø eller strø for naboen, eller bare sette av litt tid til å ta en kopp kaffe sammen. For eksempel alle de som er med i besøkstjeneste-ordningene, sier Torstein.

– Jeg synes selv jeg blir litt ekstra snill i jula. Men så har du de som er ekstra snille året rundt. Nå fortjen­er de å bli løftet fram, sier Martin.

– Dette er folk som betyr mye for medmenneskene sine i hverdagen. Nå ønsker vi å vise at vi setter pris på dem, sier Maria.

Personen som blir kåret til «Årets medmenneske» vil bli invitert til konserten og gjort stas på med diplom og blomster.

Unike musikere

Men konserten kommer til å inneholde betydelig mer enn kåringen av «Årets medmenenske».

– I år blir det mange norske julesanger på programmet, både nye og gamle. Vi kommer til å synge både hver for oss og sammen. Vi har jo i utgangspunktet ganske forskjellige musi­kalske stiler, så det blir stor spennvidde i musikk­en. Her blir det rom for både latter og tårer, spår de tre. Og selvsagt masse god julestemning.

De har også med seg et kompband på fire musikere «fra øverste hylle».

– Blant annet fiolinisten Avery Bright fra Nashville. Han har spilt med mange store stjerner innenfor blue­grass og country i USA. Nå er vi så heldige at han kommer hit til Norge og blir med oss på hele juleturneen, sier Torstein.

– Det spennende er at han ikke kjenner mange av julesangene våre her i Norge fra før av, slik at han kommer til å tolke dem på en helt ny måte. Det gleder vi oss veldig til, sier Maria.

Perlesnora

Og det aller beste; barnekoret Perlesnora blir med i konserten.

– Vi elsker å ha synge sammen med barn. Det er høydepunktet i konsert­en når de kommer inn i kirkerommet med tente lys og synger «Nå tennes tusen julelys». Da får jeg alltid klump i halsen, sier Maria.

De gleder seg til å treffe barna i Perlesnora.

– Vi tar oss alltid god tid til å øve med barna i forkant av konserten, og til å bli kjent med dem. Det er så spennende å høre hva de er opptatt av og hvordan de har det, sier Torstein.

De tre ønsker hjertelig velkommen til Stange kirke 13. desember, og lover en kveld full av julestemning og god musikk.

Slik foreslår du kandidater til «Årets medmenneske»

Har du forslag til hvem som du mener fortjener å bli kåret til «Årets medmenneske», sender du forslaget som mail til post@stangeavisa.no. Du kan også gå inn på Stangeavisa på Facebook og sende medling til avisa med ditt forslag der. Forslagene sendes innen mandag 5. desember.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no