14. okt
OPPGITT: Ole Martin Olsen fra Ottestad og Petter Maagaard fra Tangen synes det er «kjipt» at kjøretimer nå regnes som ugyldig fravær på skolen.
 
– Nødvendig å kunne kjøre for å få jobb og praksis etter skolen
STANGE: – Det er urimelig at vi får fravær for kjøreundervisning, når det å kunne kjøre traktor og bil er en helt nødvendig del av skolegangen for å få praksisplass.

Publisert: 06.sep.2016 09:46
Oppdatert: 06.sep.2016 10:00

Ole Martin Olsen fra Ottestad er krystallklar. De nye reglene, som gir ugyldig fravær fra skolen om du tar kjøretimer på dagtid, er svært problematiske.

– Vi er akkurat blitt klar over de nye reg­lene, og synes dette er ganske kjipt. At vi må bruke av de ti prosentene med fravær for å ta lappen, er ganske drøyt. Selv går jeg på Jønsberg, og det å kunne ta sertifikat for traktor og bil er helt nødvendig for at jeg skal kunne komme ut i praksis etter endt skolegang. Det er en nødvendig del av utdanningen for yrkesvalget mitt, sier Ole Martin Olsen.

Traktor og bil

For tiden tar han kjøretimer på Stange Trafikkskole. Det gjør også Petter Maagaard fra Tangen, som til daglig går påbygg på Stor­hamar. Vi treffer dem utenfor trafikkskolen midt på formiddagen – på et tidspunkt de skulle vært på skolen.

– Slik de nye reglene er blitt, legges det opp til at ungdommer må ta kjøretimer utenfor skoletiden, for eksempel på kveldstid, helg eller om sommeren. Men det er ikke lett å få kjøretimer på disse tidspunktene. Det er helt fullbooket. Dessuten er det flere typer kjøretimer vi er avhengige av å ta på dagtid, for å få riktig erfaring i det å kjøre på tidspunkter med mye trafikk. Dessuten skjer jo også kjør­ing på glattkjøringsbane, teoriprøve og oppkjøring også kun på dagtid på hverdager. Alt dette får vi ugyldig fravær for nå, sier Maagaard.

På skolen er det blitt slik nå at det beste er å IKKE si fra at man skal ha kjøretime.

– Sier du fra at du skal ha kjøretime, blir det registert ugyldig fravær på deg. Da er det bedre å bare stikke av fra skolen, og håpe at lærerne ikke merker det. Du har ingen ting  tape på det, sier de to guttene.

Nå håper de at myndighetene snur i saka, slik at det å ta kjøreopplæring blir regnet som gyldig fravær fra skolen.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no