14. okt
KLAR FOR TV-AKSJONEN: Forrige uke møttes områdelederne for årets TV-aksjon. Nå håper de mange blir med som bøssebærere. Fra venstre: Leder for TV-aksjonen i Stange, Trine Lise Stårvik, Live Vold Edvardsen, områdeleder Ottestad, Kari Simensen, områdeleder Espa, Solveig Nordal, områdeleder Romedal, Marita Karlsen, områdeleder Stange, Ivar Sander, områdeleder Tangen, Signe Maagaard, områdeleder Vallset og Else Bjørke ved kulturkontoret i Stange kommune.
 
Årets TV-aksjon: – Bli med på verdens største dugnad!
STANGE: 21. oktober går årets TV-aksjon av stabelen, «Mindre alene sammen». – Bli med som bøssebærer eller sjåfør i verdens største dugnad, oppfordrer Trine Lise Stårvik, leder for TV-aksjonen i vår kommune.

Publisert: 24.sep.2018 10:14
Oppdatert: 24.sep.2018 10:14

TV-aksjonen er blitt arrangert i Norge hvert år siden 1974. I år går aksjonen av stabelen søndag 21. oktober. Da vil over 100.000 bøssebærere banke på 1,8 milli­oner dører fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør.

Kirkens Bymisjon

I år skal pengene som samles inn gå til Kirkens Bymisjon og deres arbeid her i Norge for folk som lever i «utenforskap». Gjennom tre konkrete satsinger ønsker Bymisjonen å bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn:

1. Prosjektet «Kom inn for natten»-tilbud. Dette er overnatt­ingstilbud for mennesker som oppholder seg i byene våre, uten noe sted å sove trygt. Overnattingsstedene vil sørge for grunnleggende basisbehov, som en trygg seng, toaletter, dusj og mat.

2. Prosjektet «Kom inn i hverdagslivet». Dette er tilpassede arbeidstilbud for folk som har havnet utenfor det ordinære arbeidslivet på grunn av rus, psykiatri, frafall i skolen eller andre forhold.

3. Prosjektet «Kom inn i samfunnet». Dette er Kirkens Bymisjons arbeid for å skape inkluder­ende fellesskap, der innvandrere kan ta del i fellesskap og være en ressurs i egne nærmiljøer.

Målet for hele aksjonen er samlet å skape 700.000 nye menneskemøter, opplyser Kirk­ens Bymisjon i sitt informasjonsmateriale om aksjonen.

Mindre alene sammen

Trine Lise Stårvik, varaordfører og leder for TV-aksjonen i Stange, synes det er gode formål vi nå skal samle inn penger til.

– Dette handler om å gjøre noe for alle som opplever utenforskap og ensomhet. TV-aksjonen har fått navnet «Mindre alene sammen». Jeg tror dette kan bidra til å endre liv og åpne dør­er. Og gjøre at mennesker kan nå mål og drømmer de har, sier Stårvik.

Det er et stort apparat i Stange som skal til for å nå ut til alle husstandene. Aksjonen har 280 innsamlingsbøsser og trenger like mange bøssebærere. I tillegg er det behov for sjåfører.

– Vi oppforder folk til å melde seg som bøssebærere eller sjåfør­er. Dette kan gjøres på nettstedet blimed.no eller ved å ringe 02025. Vi har også god dialog med flere skoler, der mange elever og foresatte blir med på dugnaden. I tillegg er det mange av skolene som arrangerer «løpedugnad», der barna har sponsor­er som betaler for hver runde de løper. På Hoberg i fjor samlet de inn hele 60.000 kroner til TV-­aksjonen på denne måten, forteller Trine Lise Stårvik.

Nye områdeledere

Hele kommunen er delt inn i innsamlingsroder fordelt på skole­kretsene. I år er det flere nye områdeledere på plass, topp motiverte for å gjøre en innsats 21. oktober. Forrige uke møttes de for første gang for å gå gjennom og planlegge årets aksjon.

– Det er litt utskifting av område­ledere i år av forskjellige årsaker, men dette skal gå veldig bra. Nå er oppfordrer vi alle til å bli med på verdens største dugnad, avslutter Trine Lise Stårvik.

Fakta om utenforskap

* 150.000 mennekser i Norge opplevde å ikke ha nok å spise i 2017.

* Ett av ti barn i Norge vokser opp i fattigdom.

* Bare to prosent av alle innvandrere har besteforeldre i Norge.

* 70.000 mennesker i Norge har ingen nære fortrolige eller venner de kan snakke med når de trenger det.

Kilde: Kirkens Bymisjon

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no