14. okt
BOKHYLLE: I denne bokhylla finner man mye spennende. To stangedamer, som kaller seg «Bestemødre for bøker» har plassert både hylle og bøker på Stange stasjon, med mål om å skape leseglede. Foto: Gjermund Trøan
 
Bokmysteriet på Stange stasjon: – Det er mye krim!
STANGEBYEN: Ingen så hva de gjorde! Alt ble gjort i hemmelighet, og de var musestille! Nylig ble en bokhylle plassert på venterommet på Stange stasjon, uten BaneNors kjennskap og aksept. ”Bestemødre for bøker” er nå i gang med sin aksjon for leseglede.

Publisert: 18.des.2017 14:52
Oppdatert: 19.des.2017 13:06

De passet på at ingen så dem. I ly av mørket snek to skikkelser seg inn på venterommet på Stange stasjon, mens de bar noe tungt mellom seg. Nylig ble en bokhylle plassert på Stange stasjon, og noen fylte den med bøker.

– Det er mye krim her! Men også litt barnebøker, skjønnlitteratur og noe engelsk, forklarer de to damene.

De gjør dette med mål om å dele lesegleden med andre, men ønsker selv å være anonyme.

– Vi kaller oss ”Bestemødre for bøker”, sier de to og ler.

Inspirert av busskur og telefonkiosk

Dette var en morsom tanke som ble til alvor i løpet av få dager. Inspirasjonen har de fått fra det innredede busskuret i Hamar og telefonkiosken på Keyserløkka i Oslo, som er stappfull av bøker.

– Det gjør litt vondt å kaste bøker, så vi håper at BaneNor synes det er greit at vi gjør dette, sier de lese­glade damene, og legger til:

– Også må jo vi pensjonist­er ha noe å finne på. Da er det fint å kunne glede andre. De fleste her inne på venterommet sitt­er med nesa i mobil­telefonen. Da mener vi det er mye bedre å lese en god bok.

Håper flere setter inn bøker

På en plakat ved bokhylla står det skrevet ”Ta en bok og la den vandre”, for tanken er at bøkene skal glede så mange som mulig. Man kan sette den tilbake, eller man kan gi den videre på annet vis.

– Det er selvfølgelig greit at andre setter inn nye bøker også. Vi håper flere vil gjøre det, sier ”Beste­mødre for bøker”.

Ved første påfylling ble hyllene stappfulle, men de har fortsatt avsatt mange bøker til bokaksjonen sin. De vil bli plassert inn i hyllene etterhvert – i alle hemmelighet selvfølgelig.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MYE KRIM: Tanken bak bokhylla på venterommet er at folk skal plukke med seg en bok, og gjerne sette en tilbake. Utvalget er bredt, men det er klart mest krimbøker. Foto: Gjermund Trøan
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no