14. okt
INN PÅ GÅRDEN: Elisabeth Nøkleby kommer med dølahesten Liagubben inn mot ”Farmen Kjendis”-gården.
 
Elisabeth Nøkleby: – Mentor og programleder i "Farmen Kjendis" bruker hesten min
TANGEN: Som i innspillingen for fire år siden, er det hesten til Elisabeth Nøkleby som brukes når mentor og programleder skal ankomme ”Farmen Kjendis”-gården.

Publisert: 13.jun.2018 16:00
Oppdatert: 15.jun.2018 23:13

Mentor sin kjørehest og programleder for ”Farmen Kjendis”, Gaute Grøtta Grav, skal komme inn på gården med hest. Enten med kjerre eller på sal. Og hestene er det Elisabeth Nøkleby som eier.

– Akkurat nå er vi litt usikre på om det blir to hester eller om vi skal bruke denne ene her, Liagubben. For den andre, Bekkebrunen, er ikke særlig glad i griser, og da vi skulle teste ut det å ri inn på gården bråstoppet den. Hesten kjente lukten av gris, og nektet å gå videre, sier Nøkleby og ler.

Mentor sin hest, Liagubben derimot er svært så rutinert, så den blir det ingen problem med.

– Nei denne har vært med på ”Farmen” for fire år siden, og var blant annet med i filmen ”Kongens nei” og på oppsetninger under Prøysen-festivalen, sier Nøkleby.

Stødig dølahest

– Bekkebrunen er med på innkjøringen av deltakerne første dagen, når de ankommer gården, og Gaute bruker han første dagen han rir inn, så noe er også han med, sier Nøkleby.

Men den 16 år gamle dølahesten Liagubben er stødigheten selv.

– Den er snill og gjør som den blir bedt om! Gaute og hesten fungerer sammen, så da blir det nok kun den ene hesten vi bruker. Ingen vits å bruke masse tid på å få den andre til å ri forbi grisebingen, sier Elisabeth.

Under innspilling av ”Farmen Kjendis”, blir det en del oppdrag for Elisabeth med å frakte hesten til gården og ta seg av den utenfor innspillingstiden.

– Jeg er ikke dyreansvarlig her, men ser jo til at hestene mine og de andre dyra jeg bringer med, har det godt, sier Elisabeth.

Tidsriktige dyr

Vi befinner oss i 1918, og det er viktig for produksjonsselskapet Strix at alt er så tidsriktig som mulig,  også dyrene. Her bruker man flere dyr som Elisabeth eier.

–  Jeg var der med to kyr, på mart’n som de arrangerte på ”markedsgården”. Skal antageligvis dit igjen med kyr og/eller hoppe med føll. Vi hadde med sau med to lam, og en hest også på markedet. Så nesten alle dyrene der var fra oss, sier Elisabeth Nøkleby.

Noe den dyreglade jenta, som er opptatt av å ta vare på de gamle norske rasene, er fornøyd med.

– Det er moro da, å få vist frem snille, pene dyr, som i tillegg er tidsriktige og stedsriktige med tanke på raser for 100 år siden, sier Elisabeth Nøkleby.

 
BEGEISTRET: Cathrine Sørland ble begeistret for den vakre hesten da Elisabeth Nøkleby kom innom gården.
POSERTE: Trude Mostue poserte med hesten, mens eier Elisabeth Nøkleby holdt seg i bakgrunnen. Hun vil heller fremheve dyra sine enn seg selv, og synes det er fint å få viste fram de gamle heste-, ku- og sauerasene som var i Norge for 100 år siden.
STØDIG HEST: Hesten kan brukes til mange oppgaver og er vant med innspilling av film og TV.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no