14. okt
ET LITE EVENTYR: Opplagsøkningen til Stangeavisa ble feiret med boller og eventyrbrus i går. Fra venstre; Gjermund Trøan, Rune Aasen, Lars Kristian Seierstad og Dan Cato Røe. Foto: Even Engen
 
Feiret opplagsøkning med boller og eventyrbrus
STANGE: Stangeavisa fortsetter å seile i medvind. I dag kom de offisielle opplagstall­ene for alle norske aviser, som viser en økning på pluss åtte for hele Stanges næravis.

Publisert: 07.mar.2017 14:15
Oppdatert: 07.mar.2017 14:15

– Det er kanskje ikke all verdens økning å sprette sjampanjen for. Men det at vi i det hele tatt har en opplagsøkning, i en tid der mange papiraviser sliter, er fantastisk morsomt. Et aldri så lite eventyr, sier Stangeavisa-redaktør Lars Kristian Seierstad.

Derfor ga festmenyen til lunsj­en i redaksjonen seg selv i dag ...

– I god stangeånd feirer vi rela­tivt nøktern, med begge beina godt plantet på jorda. Da sier det seg selv at det må bli boller og brus. Nærmere bestemt eventyrbrus, humrer Seierstad.

De minste øker

I Hedmark var det kun de minste papiravisene som opplevde vekst i abonnementstallet i fjor. I tillegg til at Stangeavisa økte med åtte abonnenter – til et opplag på 2.577, økte Østerdølen med 96 og Lokalavisa Trysil Engerdal med 60. Hamar Arbeiderblads papiravis gikk tilbake med 1.356 aviser. Men HA fikk flere nye digitale abonnenter gjennom 2016, slik at det samlede opp­laget «kun»gikk tilbake med 1.131. Innlandets største avis har nå et opplag på 20.728.

Avisa GD kan notere seg for en nedgang på 825. Oppland Arbeiderblad gikk tilbake 448.

På nasjonalt nivå gikk Verdens Gang tilbake med hele 15.728 abonnenter, til et samlet opplag på 96.988. Dagbladet kan notere seg en vekst på 3.807 hver dag, og har nå 75.321 i opplag. Aftenposten, Norges største avis, gikk 1.297 abonnenter tilbake, men har fortsatt imponerende 210.472 i godkjent opplag.

– I store trekk ser vi at de minste lokalavisene, som Stange­avisa, står veldig godt. Dette er aviser med dedikerte medarbeid­ere, som brenner for lokalmiljøet de bor og jobber i. Aviser der det nære i folks hverdag har hovedfokus i spaltene, der ingen sak er  for liten, ingen for stor. Vi ser at dette er en oppskrift som også er godt likt i Stange, og vil fortsette å gjøre vårt ytterste for å levere spennende nyheter og repor­tasjer hver dag på både nett, mobil og papir, lover Lars Kristian Seierstad.

Lim og lupe

Stangeavisa er med i bransjeorganisasjonen Landslaget for Lokalaviser (LLA). De over 100 lokalavisene tilknyttet LLA har et samlet nettoopplag på rundt 325.000 eksemplarer. General­sekretær Rune Hetland i LLA sier at lokalavisene står meget sterkt i befolkningen:

– Lokalavisene er lim og lupe. De viser hver uke at lokalaviser er viktige kilder til pålitelig informasjon, samtidig som de er viktige for lokal identitet. Det er utfordrende, men ikke umulig å nå de unge. Vi både håper og tror at den oppvoksende generasjonen ser betydningen av en fri og uavhengig presse, og at de vil fortsette å lese lokalaviser. Det er også opp til lokalavisene å lage og presentere innhold som treff­er. At de fleste lokalavisene har hatt en god økning i antall digitale abonnenter gir optimisme, sier Rune Hetland i en pressemelding om opplagsutviklingen blant norske aviser.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no