15. okt
STOR INTERESSE: Hele tolv personer møtte opp, da Stange brann­stasjon arrangerte åpen
stasjon for å informere om behovet for flere aspiranter. Det synes utrykningsleder Kjell Brohjem og brannkonstabel Krister Skjærbekk er veldig positivt.
 
Flere er interessert i å bli aspirant i brannvesenet
STANGE: Hele tolv personer stakk innom brann­stasjonen for å høre mer om hva som skal til for å bli brannkonstabel. – Veldig positivt, sier Kjell Brohjem og Krister Skjærbekk.

Publisert: 14.nov.2017 11:09
Oppdatert: 14.nov.2017 11:08

Stangeavisa skrev om den krevende bemanningssituasjonen i det frivillige brannvesenet i Stange for to uker siden. Brannstasjon­en i Stangebyen mangler for tiden tre brannmenn eller -kvinner for å få vakt­planen til å gå opp.

Stor interesse

Da utrykningsleder Kjell Brohjem, brannkonstabel Krister Skjærbekk og de andre kollegaene deres forrige tirsdag arrangerte «Åpen brannstasjon» for alle som kan være interess­ert i å bli aspirant i brannvesenet, dukket det opp hele tolv stangesokninger.

– Vi er veldig godt fornøyd med frammøtet. Av de tolv som møtte opp, var det tre kvinner og ni menn. I tillegg har flere tatt kontakt med oss i etterkant på telefon og på andre måter. Og en av dem har allerede kommet innom for andre gang her på stasjonen, for å prøve den fysiske testen, sier Brohjem.

De fleste som kom innom den åpne brannstasjonen tirsdag var i alderen 20 til 50 år. Brohjem tror flere av dem har potensiale til å bli gode deltidsmedarbeidere ved Stange brannstasjon i årene som kommer.

På stasjonen fikk de omvisning, se demonstrasjoner av utstyret og høre karene fortelle om hvordan jobben som brann­konstabel er.

– Mange er nok bekymret for om de vil klare den fysiske testen for å bli aspi­rant. Men den går det alltids an å trene seg opp til. Det viktigste er å bo og jobbe nært brannstasjonen, slik at de kan komme raskt på plass når det er utrykning, sier Kjell Brohjem.

Mange var nok også opptatt av hvor sterke inntrykk brannmannskapene utsettes for, når de er ute i krevende oppdrag.

– Det er klart – du bør ha en normalt god psyke for å kunne jobbe som brannkonstabel. Vi opplever ting som kan være krevende på noen av oppdragene. Men når du har reddet ditt første liv, veier det i stor grad opp for alt det andre. Og vi er flinke til å ta vare på hverandre her ved stasjonen, sier Brohjem og Skjærbekk.

Brohjem synes flere av dem som var innom sta­sjonen forrige tirsdag virker som spennende, potensielle aspiranter.

– Det er veldig lovende at interessen for å bli aspirant er så stor. Flere av de som var innom her virket veldig motiverte for å bli med i brannkorpset. Får vi to-tre nye aspiranter ut av dette, er det veldig bra, mener han.

Bare å ta kontakt

Fortsatt er det fullt mulig å ta kontakt med brannvesenet, om man ønsker mer info eller vil melde sin interesse for tjeneste ved brannstasjonen i Stange.

– Det er bare å ringe oss eller ta kontakt, så stiller vi opp og svarer på spørsmål, sier Kjell Brohjem og Krist­er Skjærbekk.

Brohjem treffes på tele­fon 92 29 60 77, Skjærbekk på 97 70 77 09. Du kan også ringe beredskapsleder Per Harry Stensli på Hamar for å få mer info om aspirant-ordningen ved Stange brannstasjon. Han treffes på telefon 95 12 16 54.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no