14. okt
BACONGRILL: Gjøvik-studenten Kristina Raanås ble første kunde på det nye gatekjøkkenet til YX i Gata. Linda Langrusten vartet opp med bacongrill i brød.
 
Her går den første pølsa ut fra gatekjøkkenet i Gata
VALLSET: En småsulten Kristina Raanås ble det nye gatekjøkkenet i Gata sin aller første kunde.

Publisert: 16.okt.2017 11:14
Oppdatert: 16.okt.2017 11:14

Fredag klokka 12 var det offisiell åpning av det nye gatekjøkk­enet på YX-stasjonen i Gata.             Ett­er noen uker med ombygg­ing, er stasjonen nå rigget for et mye bredere matutvalg – både til lokal­befolkningen og folk på farten langs fylkesveg 24.

– Vi tjuvstartet litt onsdag og torsdag, for å komme ordentlig i gang og se at alt fungerte. Nå er vi klare til å servere både kebab-tallerkeren, biffsnadder, løvstek, hamburgere, pølser og mye, mye mer, sier Linda Langrusten ved gatekjøkkenet.

Klokka 12 fredag sto hun klar bak disken, og det tok ikke mange minuttene før den første kund­en kom inn; Kristina Raanås.

– Jeg er egentlig fra Fredrikstad, men studerer på Gjøvik. I dag er vi på handletur til Sverige, og siden jeg ikke rakk frokost passet det bra med en stopp for ei pølse her i Vallset. Det er faktisk første gang jeg er her, sier Kristina Raanås.

Hun gikk for en solid bacongrill i brød, med ketchup. En porsjon som trolig holdt henne gående helt til Charlottenberg.

Linda Langrusten forteller om mange hyggelige tilbakemeld­inger etter de første dagene med nytt gatekjøkken.

– Det er mange som har vært innom her og synes det er flott at vi kan by på en helt annen matopplevelse enn tidligere. I første omgang planlegger vi å holde åpent som før, til 21 hver dag. Men vi vil fortløpende vurdere om åpningstiden bør utvides, sier Langrusten.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no