16. okt
 
Her går startskuddet for pukkverket i Sætermyrberget
STANGE: Bård Hoksrud trykket på knappen, og med et brak gikk 16 tonn dynamitt i lufta. Dermed var Stange Asfalts nye pukkverk i Sætermyrberget åpnet!

Publisert: 20.jan.2017 14:32
Oppdatert: 20.jan.2017 15:01

Stange Asfalt har lenge jobbet med å komme i gang med masse­uttak og pukkverk i Sætermyrberget, like øst for Sørli. Fredag ble den iherdige innsatsen kronet med en 16-tonns dynamitt smell og stor fest for nær 80 inviterte gjester fra anleggsbransjen, politiske miljøer, naboer og eget firma. De feiret med taler og solide kakestykker etter «salutten».

Stange Asfalt-eier Erik Wollebæk er glad de er i gang med et pukkverk som kan konkurrere om blant annet leveranse til ny E6 og jernebane gjennom distriktet.

– Foreløpig har vi mulighet til å ta ut 2,5 millioner kubikk med masse her. Og skulle det bli behov for mer, er det muligheter for å utvide på sikt, sier Wollebæk.

For å omdanne kubikkene med stein til en målbar enhet som er lettere å forstå for «folk flest»: Dette er nok steinmasse til å bygge tofelts E6 helt fram til Lillehammer! Det bør med andre ord være mulig å holde på noen år i Sætermyrberget ...

Det var stortingspolitiker Bård Hoksrud (FrP) som fikk æren av å fyre av åpningssalutten. Den besto av 16 tonn dynamitt, fordelt på 800 borrede hull i berget.

– Vi i Fremskrittspartiet syn­es det er flott at det startes opp flere virksomheter som dette. Vi er opptatt av å bygge mest mulig vei for skattebetalernes penger. Når det blir mer konkurranse i markedet på dette området, blir det også billigere å bygge vegene, sa Hoksrud i sin tale.

Også to lokalpolitikere var med på festen; Truls Gihlemoen (FrP) og Nils Kristian Møller (H).

– Dette er en sak vi kjempet sammen for i planutvalget. Vi fikk motstand fra administrasjon­en og partiene i posisjon, men det ble til slutt flertall for å gi tillatelse til å sette i gang dette pukkverket, sier Møller.

– For oss var det avgjørende at dette bidrar til flere lokale arbeidsplasser og billigere priser i pukkmarkedet. Fram til nå har det nærmest vært monopol i Innlandet i markedet. Det viser også pukkprisene i Innlandet, som er blant de høyeste i landet, hevder Gihlemoen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Erik Wollebæk og Bård Hoxrud.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no