14. okt
 
Hestenes bestevenn når det røyner på
STANGE VESTBYGD: Etter tolv år i Stange Vestbygd, er Mjøsa Hesteklinikk blitt et sted der hester fra hele landet får hjelp når helsa svikter.

Publisert: 09.mai.2017 09:02
Oppdatert: 09.mai.2017 09:02

Mjøsa Hesteklinikk er en klinikk som spesialiserer seg på hester, men har senere også begynt å ta i mot hunder og katter. Bygningen de holder til i i Stange Vestbygd ble satt opp i 2004, og de startet klinikken i 2005. Lisel Huse Olsen er klinikkveterinær på klinikken og spesialiserer seg innen tannhelseproblemer hos hest. Karina Johannessen er veterinærassistent og ridelærer. I tillegg er det to veterinærer til som er ansatt ved klinikken.

Dyrene skal trives

Mjøsa Hesteklinikk er opptatt av at dyrene skal ha et rolig miljø. Det er stille inne i stallen der det er oppstallingsbokser for syke hester, og hunder blir ofte beroliget av hestelukten som er der inne. Det gjør at eierne føler seg trygge med å overlate dyrene sine til klinikken.

De har åpne kurskvelder på klinikk­en ni ganger i året. De har blant annet hatt kurs om behandling av skader og sår hos hester, og nå i juni skal de ha om bakketrening med hest.

De har et rom for undersøkelse av hest, der de sjekker tenner og kan legge hestene i narkose. Ute har de en ridebane og en rundpaddock. Rundpaddocken bruker de til å sjekke halthet hos hest, hvis det ikke er mulig å ri eller kjøre.

Døgnbemanning ved behov

Dersom en hest må ha tilsyn hele døgnet, er en av de ansatte der hele natten. De sover på et rom som har et vindu med oversikt over alle boksene, sånn at de kan se til hestene. Det er også kameraer i boksene, slik at de kan følge nøye med dersom det skulle oppstå noen problemer i løpet av natten.

Hvis en hest har tannproblem­er, vil de på klinikken at eieren skal ta med hodelaget til hesten slik at de kan se om det passer til den. De er veldig nøye på at hesten skal ha det riktige hodelaget og bittet. Dersom bittet ikke passer, hjelper veterinæren med å finne et nytt som passer for den aktuelle hesten. De har også en egen liten butikk der man kan få kjøpt blant annet bitt, hestegodis, høynett og grimer.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TRIVES: Veterinær Lisel Huse Olsen (til venstre) og veterinærassistent og ridelærer Karina Johannessen trives med en arbeidsdag med hester og andre dyr ved Mjøsa Hesteklinikk.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no