15. okt
LEDER FOR EN DAG: 20-åringen Jonas Amberg fikk innta sjefskontoret i Utdanningsdirektoratet, og var Udir-direktør Hege Nissens «skygge» gjennom hele arbeidsdagen den 18. oktober. Foto: Utdanningsdirektoratet
 
Jonas (20) fikk være toppleder for en dag
STANGE: 20-åringen Jonas Amberg fra Stange ble plukket ut som en av 27 unge talenter i Norge som fikk være toppleder for en dag. Etter en dag i direktørstolen i Utdanningsdirektoratet, er Jonas toppmotivert for en karriere i Staten!

Publisert: 29.okt.2018 09:23
Oppdatert: 29.okt.2018 21:38

Jonas Amberg er – sin unge alder til tross – en som har testet mye innenfor jobb og næringsliv. Som 15-åring dro han igang eget firma med design og salg av egne merkeklær. Som elev på medier- og kommunikasjonslinja på Katta, ledet han ungdoms­bedriften Eventicon. Han har også sittet i juryen for Ungt Entreprenørskap. Observante lesere har også regi­stert unge Amberg som medarbeider i Stangeavisa ved ulike anledninger. Nå studerer han beredskap og krisehåndter­ing ved Høgskolen i Innlandet.

Unik sjanse

Tidligere i høst fikk han en telefon han ikke hadde forventet. Og enda mindre kunne svare nei til. Organisasjonen Ungt Entreprenørskap og firmaet Manpower samarbeider nemlig om prosjektet «Leder for en dag». I år fikk 27 utvalgte ledertalenter muligheten til å følge en toppleder i et av departementene, direktoratene eller næringslivet en hel arbeidsdag.

Jonas Amberg fikk være med direktør Hege Nissen i Utdanningsdirektoratet (Udir) 18. oktober. Og han angrer ikke.

– Jeg har lyst til å jobbe i Stat­en, så dette var helt perfekt for meg, uttaler Jonas i en artikkel på hjemmesidene til Udir.

Arbeidsdagen sammen med direktøren gikk unna i et heseblesende tempo.

– Det var MYE møter. Veldig mye. Men, det jeg synes var så kult med å være der, er at Udir jobber for hele landet, ikke bare for en smal målgruppe eller et spesifikt produkt. Udir jobber for alle barn og unge, med en tjen­este for hele Norge. Jeg har fått mer lyst til å jobbe i Staten etter denne dagen. Det er spennende å jobbe opp mot departementene og utøve det departementene bestemmer, sier Jonas Amberg.

Han skryter av mentoren sin, Udi-direktør Hege Nissen.

– Hun har en veldig personlig lederstil, hun er tydelig og følger veldig godt med. Jeg studerer led­else og organisasjon, og har lært mye om at det er viktig at du har de rette personlige egenskapene for å være en god leder. Det syn­es jeg Hege har. Hun er en kul person, sier Jonas Amberg.

Vil utvikle fremtidens

kompetanse

«Leder for en dag» er et årlig initiativ og ble i høst arrangert for 16. gang av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Hensikten er at de unge skal få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet ved å få en smak av en toppleders arbeidshverdag.

Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup og styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge, har stor tro på at «Leder for en dag»-ordningen har stor betydning.

– Alle som leder en bedrift eller organisasjon har stor nytte av å få innspill fra neste generasjon ledere, de som skal utvikle fremtidens arbeidsplasser. Disse unge har det siste året utviklet viktige kompetanser i sitt arbeid med ungdoms- eller student­bedrift. De har vist at de er gode til å kommunisere, til å samarbeide og tenke kreativt. De tør ta sjanser, er løsningsorienterte og endringsvillige. Dette er kompetanser vi ser blir viktigere og viktigere nå og i fremtidens arbeidsmarked, sier Maalfrid Brath i en pressemelding.

Forrige skoleår etablerte over 12.000 elever og studenter ungdomsbedrift eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 27 lederkandidatene som deltok på «Leder for en dag» i år ble plukket ut på bakgrunn av sine prestasjoner i dette arbeidet. Sammenstilt med erfaringer og interesser ble de koblet opp mot en toppleder som de fikk skygge gjennom en hel dag.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no