15. okt
ORDFØRERDUELLANTER: Aasa Gjestvang og Nils A. Røhne møtes til orførerduell på storscena lørdag formiddag i forbindelse med Stangedagene.
 
Klart for partidebatt og ordførerduell fra storscena
STANGE: Politisk engasjert eller usikker på hvem du skal stemme på i høstens kommunevalg? Da bør du stikke innom Stangedagene lørdag formiddag. Det er tid for debatt mellom partiene og ordførerduell!

Publisert: 12.aug.2019 14:13
Oppdatert: 14.aug.2019 10:23

Det ligger an til et svært så spennende valg i Stange denne høsten. Får Nils A. Røhne, Arbeiderpartiet og samarbeidspartnerne deres fornyet tillit fra velg­erne, blir det 100 år med sammenhengende Ap-styre i Stange. Dersom alliansen Høyre, FrP, Venstre, KrF, Bygdelista i Stange og Senterpartiet sikrer flertall, vil blå-grønn-gule koster feie Ap ut av ordførerkontoret og Aasa Gjestvang (Sp) blir kommunens øverste folkevalgte leder.

13 partier

Til sammen er det 13 partier som stiller til valg i kommunen i år. I tillegg til de som er nevnt over, kan du også stemme på SV, Pensjonistpartiet, Miljøpartiet De Grønne og nykommerne Rødt, Nærmiljølista og Partiet De Kristne.

Lørdag formiddag klokka 11.30 stiller samtlige partier til «kappleik» og debatt ved storscena i Tingvoldkrysset.

Den drøye politiske tim­en starter med at firmaet Ifor Williams arrangerer «kjepphest-løp» for politik­erne. Her vil politikerne bokstavelig talt få utdelt hver sin kjepphest de kan ri på i et kappløp.

Debatt og duell

Den vennskapelige dysten går over i politisk debatt fra scena, ledet av Gaute Nøkleholm, samfunns­engasjert almenningsbestyrer, og  Stangeavisa-redaktør Lars Kristian Seierstad. Samtlige partier får ett minutt hver til å presentere de viktigste sakene de brenner for i høstens valg.

Deretter blir 40 minutter frisk meningsutveksling mellom partiene, før det hele avsluttes med en kort «ordførerduell» mellom Nils A. Røhne og Aasa Gjestvang.

Blant temaene som vil bli belyst i debatten er blant annet hva som skiller de to politiske blokk­ene som nå utkrystalli­serer seg i Stange, eiendomsskatt, skolestruktur, Tingvold og vekststrategi for kommunen – hvor skal folk bo?

Avstemning

I løpet av debatten vil til­hørerne få mulighet til å delta i en uhøytidelig Facebook-avstemning om hvilket parti de ville stemt på om valget var i dag, og hvilken ordførerkandidat de foretrekker av Røhne og Gjestvang.

Hvordan du – rent praktisk – skal stemme vil bli opplyst fra scena når arrangementet starter.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no