15. okt
LEK I SNØ OG FARMEN-TVEKAMP: Lørdag 9. februar inviterer Kønnband og Stange Sentrumsforening til Varm Vinterdag på Tingvoldtorget. Her blir det skøytelek på isen, aking i snø­haugen, eritreisk kaffe, samt mulighet til å delta på Farmen-tvekamp. Fra venstre: Gudbjørn Karlsen, Shewita Gerezgiher Beraki, Tsiewini Russom Kibreab, Else Bjørke, Bjørn Christian Øvergaard, Birgit Haug og Erik Habberstad. Foran: Even Engen.
 
Klart for Varm Vinterdag med eritreisk kaffe, skøyte- og akelek
STANGEBYEN: Lørdag blir det skøytelek på isen, aking fra en stor snøhaug og eritreisk kaffe på Tingvold­torget, når «Varm Vinterdag» går av stabelen. Og vil man konkurrere, så kan man bli med på Farmen-tvekamp.

Publisert: 06.feb.2019 10:30
Oppdatert: 06.feb.2019 10:30

Stange sentrumsforening og Kønnband Stange kommune inviterer til Varm Vinterdag på Tingvoldtorget lørdag 9. februar fra klokken 12 til 14. Tingvoldtorget blir gjort om til et aktivitetsområde, der det blir morsomme aktiviteter for ung og gammel.

Nok snø er det, og derfor bygges det en stor snøhaug der ungene kan ake.

– Ta med rumpeakebrett og bli med på akeaktivitene, oppfordrer Even Engen.

Skyteisen klar

På Tingvoldtorget gjøres også isen klar til lørdag. For her blir det skøytelek. Her blir det muligheter for barn og voksne til å gå på skøyter.

– SSKs skøytegruppe står for denne delen, og de oppfordrer folk til å ta med skøyter og hjelm. Men det er også mulig å låne litt utstyr, kommenterer Engen.

Eritreisk kaffe

Utenfor isområdet tennes det opp bålpanner, og det lages eritreisk kaffe og popkorn.

– Vi har en ”varm vinterdag”, der vi ønsker å inkludere. Derfor er det fint å få servert eritreisk kaffe, kommenterer Engen. Ute på Vinterdagen får man i alle fall sjansen til å varme seg.

Farmen-tvekamp

I forbindelse med at ”Kjendis Farmen” er spilt inn i vår kommune, blir det under Vinterdagen en lokal Farmen-tvekamp.

– Til sammen kommer vi til å ha tre kvalifiseringer, en på Kjonerud, en på Tangen og en her i Stangebyen, der et barn og en voksen fra hver av plassene kommer til finalen. Finalen arrangeres på Farmen-gården Li den 25. mai, infor­merer næringssjef Erik Habberstad.

Datoer for kvalifiseringen på Kjonerud og Tangen er enda ikke fastsatt.

– Vi har fått med oss Fres Fitness til å arrangere Farmen-tvekampen denne lørdagen, sier Habberstad.

Deltakerne må gjennom blant annet øvelser som melkespannholding, quiz og ”planken”, og vinnerne går til finalen i mai. – Dette er øvelser som alle kan være med på, så vi håper mange blir med på kunkurransen, sier Habberstad.

Opplev eritreisk kaffe

– En tidligere elev ved Kvalifiseringssenteret kommer for å lage eritreisk kaffe under Vinterdagen. Vi rigger oss opp på Tingvoldtorget, opplyser Else Bjørke ved kulturkontoret.

Shewita Gerezgiher Beraki og Tsiewini Russom Kibreab forteller at de koker kaffen i tre minutter og serverer kaffen i små kopper.

– De her en egen seremoni når det gjelder å servere kaffe, sier Bjørke.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no