14. okt
FULL FART: Stangeavisa-gjengen leverte i fjor 1.704 avissider til leserne sine, i tillegg til daglige oppdateringer av nettavisa. Her er noen av de ansatte - fra venstre; redaktør Lars Kristian Seierstad, journalistene Dan Cato Røe og Gjermund Trøan og annonsesjef Monica Blystad.
 
Leverte 1.704 sider med lokale nyheter
STANGE: Stange­avisa går motstrøms. Mens andre papiraviser blir tynnere og tynn­ere, satte Stange­avisa ny rekord i antall produserte sider i fjor.

Publisert: 03.jan.2017 10:42
Oppdatert: 04.jan.2017 10:05

1.704 sider med lokale nyheter, reportasjer og annonser, fordelt på 48 utgav­er, ble fasiten for 2016-årgangen av Stangeavisa. I tillegg leverte avisa daglig oppdateringer av stangeavisa.no, magasinet «Fløtt hematt» og filmen «Harasjøen minutt for minutt» (kan ses på Youtube).

Dette er en skikkelig «grusing» av den tidligere produksjonsrekorden i avis­a fra 2014, da leserne fikk 1.584 sider levert hjem i postkassa. Abonn­entene fikk med andre ord 120 sider mer å hygge seg med i 2017.

Motsatt vei

Sidetallsøkningen i Stange­avisa er motsatt av det de fleste norske avisredaksjoner opplever om dagen, med stadig mer slunkne papir­aviser, forklarer Lars Krist­ian Seier­stad, redaktør i Stange­avisa.

– Mange aviser i Norge opplever inntektssvikt, som fører til kutt i redaksjonene og avisutgaver med færre sider. I Stangeavisa er det motsatt. Vi har aldri hatt så mange annonser som i fjor, samtidig som antall­et abonn­enter er svært stabilt. Det gjør at vi har ressurser til å satse på god lokal­journalistikk, og utvik­le Stangeavisa til et stadig bedre og mer fyldig avisprodukt – både på papir og nett, sier Seierstad.

Medarbeidere og eiere

Han skryter av medarbeid­erne i Stangeavisa, som står på tidlig og sent for å lage en så god avis som mulig.

– Jeg er heldig som får jobbe med en så kreativ og engasjert gjeng, som brenner for Stangeavisa og lokalmiljøet vi bor i, sier Seierstad, og fortsetter:

– I tillegg betyr det at vi har lokale og engasjerte eiere mye. Hamar Media er en profesjonell aviseier, med begge beina godt plant­et på Hedmark­en. De har forstått at det beste markedsarbeidet vi kan gjøre, er å levere gode redaksjonelle produkter til leserne. Da får folk lyst til å abonnere og annonsere. Dette står i skarp kontrast til de store medieselskap­ene i Norge, der fokuset i langt større grad holdes på nedskjæringer i stedet for redaksjonell utvikling, hevd­er Seierstad.

2017

Nå gleder han seg til avisåret 2017.

– Stange er en utrolig spennende plass å lage avis. Kommunen er i en riv­ende utvikling, både med tanke på befolkningsvekst, næringsliv og utbygging av infrastruktur. Få lokalsamfunn kan vise til et like aktivt og variert idretts- og kulturliv. Vi som jobber i Stangeavisa føler oss priviligerte som får følge med tett på det som skjer i nærmiljøet. Vi vil også i 2017 gjøre det vi kan for å speile det som skjer så godt vi kan gjennom avisspaltene, lover Seierstad.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no