14. okt
ØNSKER Å TA HENSYN: Grunneier Hans Ola Oustad og Rune T. Lund i Hamar pukk og grus AS har kommet opp med en ny plan for masseuttaket ved Stange Næringspark, som de mener vil ivareta naboer og nærmiljø på en langt bedre måte.
 
Masseuttaket krympet: – Har gjort store tilpasninger for å ta hensyn til naboene
STANGE: – Vi har gjort en rekke tiltak for å imøtekomme naboer og annen industri i nærheten av det planlagte masseuttaket.

Publisert: 02.jun.2016 11:04
Oppdatert: 02.jun.2016 11:07

Det er grunneier Hans Ola Oustad som sier dette til Stangeavisa.

Stangeavisa skriver i dag, torsdag, en sak om at planutvalget over helga skal behandle søknaden til Oustad Holth Eiendom AS og Hamar pukk og grus AS. De ønsker å etablere et masseuttak mellom E6 og Stange Næringspark, der steinmassene som hentes ut kan brukes som kortreiste fyllmasser i forbindelse med byggingen av ny E6. Når masseuttaket er avsluttet, vil arealet kunne brukes som næringstomter.

Ønsker å ta hensyn

Grunneier Hans Ola Oustad forteller at de har jobbet hardt for å ta hensyn til innspill de fikk fra naboer og industri i området i fjor høst, og nå er kommet opp med en revidert søknad for prosjektet.

– Blant annet er det aktuelle området vi ønsker å ta ut masser i redusert fra 370 dekar til 126 dekar, pluss innfartsveier. Området vi nå fokuserer på ligger nærmest E6. Med dette kommer anlegget betydelig lenger unna boligområdene i Roa og Navneberget. Og vi sitter igjen med det arealet som er mest egnet som industritomter i etterkant, på grunn av nærheten til E6, sier Oustad, og fortsetter:

– Vi har også besluttet at det ikke skal drives pukkverk i området, kun masseuttak. Massene vi ønsker å ta ut i området skal kjøres bort og knuses andre steder, for eksempel på Sørli, sier Oustad.

De har også pålagt seg selv betydelig tøffere restriksjoner i forhold til pigging av fjellmassene, enn det som først lå i prosjektsøknaden.

– Det skal ikke pigges i helger, og på hvedager skal pigging avsluttes innen klokka 16, sier Oustad.

Bedre veger

Han sier at de også, etter innspill om trafikkavviklingen, har jobbegt fram nye vegløsninger inn til masseuttaket.

– Dette er vegløsninger som også andre i området vil få glede av, som vil øke trafikksikkerheten, mener Oustad.

Oustad ønsker også å poengtere at tiltakshaverne holder fast ved at driften av masseuttaket skal avsluttes når nye E6 til Brumunddal er ferdig utbygget.

– Vi har virkelig ønsket å ta innspillene som er kommet på alvor, og strukket oss langt for å komme opp med nye løsninger som skal ivareta omgivelsene på en best mulig måte. Resultatet er at flere av de som hadde innsigelser i første runde, nå har trukket disse. Selv om det fortsatt er noen som er skeptisk, sier Hans Ola Oustad.

Saken drøftes førstkommende tirsdag i planutvalget, og vil senere bli endelig avgjort i kommunestyret.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no