14. okt
Odvar Nordli gikk bort i kveld, 90 år gammel.
 
Odvar Nordli døde tirsdag kveld

Publisert: 09.jan.2018 22:42
Oppdatert: 10.jan.2018 11:59

NTB melder at Odvar Nordli døde i kveld, 90 år gammel.

– Han var den jordnære, folkekjære politikeren som representerte det ekte sosialdemokratiet. Han gjorde en stor innsats for Arbeiderpartiet, men også for Norge. Vi husker ham som den slagkraftige retorikeren, men først og fremst som en politiker med sterk folkelig forankring, sier Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre i en pressemelding til NTB.

Odvar vokste opp på Tangen, og hadde sitt hjerte i bygda gjennom hele livet. Det meste av sine pensjonistår levde han også på Tangen.

Nordli var statsminister i fem år, fra 1967 til 1981. Han ble valgt inn på Stortinget for Arbeiderpartiet i Hedmark for første gang i 1961. Der var han fram til han ble fylkesmann i Hedmark i 1985, en jobb han hadde fram til han ble pensjonert i 1993.

Nordli var kommunal- og arbeidsminister i Trygve Brattelis første regjering fra 1971 til 1972. Under Brattelis andre regjering fra 1973 til 1976 var han parlamentarisk leder i Stortinget for Arbeiderpartiet.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no