14. okt
 
Per Egil og Alla ble de første som ga hverandre sitt «ja!» på rådhuset i Stange
STANGE/VALLSET: Ingen tvil; det ble et klart og tydelig «ja!» fra både Per Egil Emilsen og Alla Vorobei, da ordfører Nils Røhne gjennomførte den aller første vielsen på rådhuset i Stange i ettermiddag.

Publisert: 24.jan.2018 15:24
Oppdatert: 24.jan.2018 15:24

Fra og med i år er det slutt på at folk kan gifte seg på Tinghuset. Nå er det kommunene som har vigselsrett, i tillegg til at folk kan gife seg i kirka eller andre trossamfunn.

I dag var den store dagen kommet for Per Egil Emilsen fra Vallset og hans kjære Alla Vorobei fra Russland. Det ble et hi­storisk øyeblikk, da de to inntok formannskapssalen på råd­huset – for anledningen pyntet til hyggelig bryllupsfeiring. Paret ble nemlig det aller første som tar ibruk den nye vigselsordning i Stange kommune. Og det aller første paret som ordfører Nils Røhne vier.

–Jeg var ikke klar over at vi var det første paret som skulle vies på rådhuset, før ordfør­er Nils nevnte det da vi pratet sammen mandag. Det er jo litt artig det, medgir Per Egil Emilsen.

Per Egil og Alla har kjent hverandre et års tid, og planlegger å bosette seg i Vallset. Men først må en rekke papirer i orden i forhold til permanent oppholdstillatelse. Det påvirker bryllupsfeiringen.

– Visumet til Alla går ut i morg­en (torsdag, red. anm.). Derfor må hun reise tilbake til Russland. Disse tingene er veldig strenge. Kommer hun èn dag for sent ut av landet, blir det trøbbel med å komme inn igjen senere. Derfor rekker vi ikke å feire viel­sen i denne omgangen. Det får vi ta senere, smiler det lykkelige paret.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HISTORISK VIELSE: Alla Vorobei og Per Egil Emilsen ble det aller første paret som giftet seg på Stange rådhus. Ordfører Nils Røhne sto for vielsen.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no