14. okt
NÆRT E6: Det er i dette fjellknaus-området, mellom E6 og Stange Næringspark, at rådmannen anbefaler at det opprettes et masseuttak for stein.
 
Rådmann-ja til steinbrudd i næringsparken
STANGE: Til tross for sterke protester fra naboer; rådmann Stein Erik Thorud anbefaler politikerne å gi grønt lys for planene om et steinbrudd i Stange Næringspark.

Publisert: 01.jun.2016 11:03
Oppdatert: 02.jun.2016 15:37

Dette kommer fram av sakspapirene til neste møte i planutvalget, tirsdag 7. juni.

Stangeavisa skrev om plan­ene for det nye masseuttaket, da reguleringsplanen ble lagt ut på offentlig høring i fjor høst av Oustad Holth Eiendom AS (grunneier) og Hamar pukk og grus AS, som skal stå for driften i anlegget. Det er området sør for nåværende Stange Næringspark ved Uthuskrysset, på vestsiden av E6, der initiativtakerne ønsker å sprenge ut stein, primært med tanke på levering til anleggsarbeidene langs E6.

Næringstomter

Prosjektet er lansert som et kinderegg; det vil gi «kortreist» fyllmasse til E6-utbyggingen videre gjennom Stange til Brumunddal, samtidig som feltet kan brukes som industritomter når masseuttak­virksomheten avsluttes.

Blant de som protesterte på planene like før jul i fjor, var flere naboer som frykter støy og støv, samt administrerende direktør Oddbjørn Maurdalen ved Furnes Jernstøperi. De fryktet at en slik aktivitet vil forstyrre produksjonen i bedriften.

Tommelen opp

Rådmann Stein Erik Thorud har imidlertid kommet fram til konklusjonen at dette totalt sett må være positivt for Stange.

– Gjennom regulering av området til massetak og senere næringstomter som en utvidelse av Stange næringspark, oppnås målsetninger som er i tråd med en ønsket utvikling i Stange. Infrastruktur er et av kommunens fire satsingsområder for peri­oden 2014 til 2026, der tilrettelegging av en moderne og effektiv infrastruktur er en drivkraft i nærings- og samfunnsutvikling. Gjennom å tilrettelegge for uttak av nødvendige steinmasser av svært god kvalitet for vegbygging, bidrar kommunen til storsamfunnets satsinger og til utvikling i egen kommune i tråd med vedtatte målsettinger. Vekst og utvikling er en del av kommun­ens visjon, der også næringsetablering er vesentlig, skriver Thorud i sakspapirene.

Han mener belastningene for omgivelsene rundt vil være til å leve med.

«Rådmannen mener videre at planen i tilstrekkelig grad tar hensyn til andre interesser og berørte parter, og at det gjennom planbestemmelser, miljøoppfølg­ingsprogram og gjeldende forskrifter om blant annet støy regulerer mulige ulemper ved tiltaket. Rådmannen kan dermed anbefale at reguleringsplanen vedtas», heter det i anbefalingen til politikerne.

Kommunestyret avgjør

Planutvalget behandler saken førstkommende tirsdag. Deretter vil saken komme opp for endelig avgjørelse i kommunestyret, kanskje allerede i møtet 22. juni.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no