14. okt
FORESLÅS NEDLAGT: Flunkende nye Espa skole er blant de fire skolene som rådmannen forslår å legge ned
 
Rådmannen foreslår å legge ned fem skoler i Stange
STANGE: For få minutter siden ble rådmannens forslag til ny skolestruktur i Stange lagt fram. Disse skolene ryker, om han får det som han vil: Espa, Breidablikk, Åsbygda, Solvin og Romedal ungdomsskole.

Publisert: 01.nov.2016 10:31
Oppdatert: 01.nov.2016 10:31

Dette kommer fram av en pressemelding som ble sendt ut klokka 10.11 i formiddag. I følge pressemelingen er dette hovedkonklusjonene i rådmannens innstilling til hvordan ny skolestruktur skal være i Stange i framtida:

• Slå sammen Romedal og Stange ungdomsskoler til en ungdomsskole, lokalisert til Stange. 

• Slå sammen Espa og Tangen barneskoler, lokalisert til Tangen. 

• Slå sammen Breidablikk, Solvin og Åsbygda barneskoler, lokalisert til Romedal. 

– Rådmannen understreker at det er «svært viktig å se alternativet med felles ungdomsskole for Romedal og Stange og felles barneskole i Romedal i sammenheng. Dette vil ivareta en ikke ubetydelig restverdi i skolebygget ved Romedal ungdomsskole», heter det i pressemeldingen fra kommunen.

Ottestad

«Utredningen drøfter muligheter for færre skoler i Romedal og Stange krets, og omhandler ikke Ottestad krets. Rådmannen vil komme tilbake med en egen sak knyttet til elevtallsutviklingen i Ottestad. I anbefalingen er 5 ulike alternativer drøftet. Vurderingen er gjort med bakgrunn i pedagogiske, økonomiske, organisatoriske og samfunnsmessige konsekvenser», heter det videre.

Bakgrunnen

Utredningsarbeidet om framtidig skolestruktur i Stange kommune ble igangsatt av kommunestyret vinteren 2012. Første fase i arbeidet var Telemarksforskning sin rapport skolestruktur i Stange kommune. Rapporten belyser framtidig skolestruktur i et 10 til 15-års perspektiv. Tidligere i år ble det også avholdt politiske dialogmøter på Tangen, i Ottestad, i Stange og i Romedal. 

Med bakgrunn i dette arbeidet, legger rådmannen nå frem høringsdokumentet med sine anbefalinger. Høringsfristen er 10. februar 2017. I 

mellomtiden vil det politiske arbeidsutvalget invitere til nye politiske dialogmøter i skolekretsene.

Kommunalsjef for oppvekst, Liv Ingrid Vasaasen, påpeker at rådmannens anbefaling, som nå er lagt ut på høring, og innspill fra kretsvise møter vil ligge til grunn for videre politisk diskusjon. Vasaasen opplyser videre om at det er kommunestyret som vil ta en endelig beslutning med bakgrunn i rådmannens innstilling og innkomne høringsuttalelser.

Lang høringsfrist

Ordfører Nils Røhne sier til Stangeavisa at alle kann komme med innspill til ny skolestruktur i høringsrunden, som strekker seg fram til 10. februar.

– Vi har lagt opp til en lang høringsfrist, slik at folk skal få god tid til å komme fram med sine synspunkter. I løpet av januar vil det også bli holdt åpne folkemøter i hver skolekrets som blir berørt, sier Nils Røhne.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no