15. okt
TREKKER SEG FRA STILLINGEN: Rådmann Stein Erik Thorud.
 
Rådmannen går av
STANGE: Rådmann Stein Erik Thorud går av. Det er innkalt til ekstraordinært kommunestyremøte i morgen for å godkjenne sluttavtalen.

Publisert: 06.des.2018 13:40
Oppdatert: 06.des.2018 13:39

Kommunestyret-politikerne i Stange er innkalt til ekstraordinært kommunestyremøte i morgen, fredag 7. desember klokka 16. Kun en sak står på dagsordenen: "Behandling av sluttavtale for rådmannen".

Årsaken til at rådmann Thorud trekker seg fra stillingen sin, er den omstridte saken knyttet til byggingen av Nedre Tømte barnehage.

I sakspapirene til møtet i morgen heter det at "rådmannen har tatt initiativ til forhandlinger om sluttavtale".

Det vises videre til at "bakgrunnen for rådmannens initiativ er en rekke avisoppslag hvor det ble skapt et inntrykk av at rådmannen hadde iverksatt bygging av en barnehage uten gyldig vedtak. Rådmannen tok et initiativ til at KS-advokatene i ettertid vurderte saken og hvorvidt rådmannen hadde fullmakt til å iverksette bygging utfra de vedtak som var fattet i saken".

Videre heter det i saksfremlegget til kommunestyreaken at "det er rådmannens egen oppfatning og holdning at omfang, form og innhold på de påstandene som ble framført i media gjør det svært vanskelig for ham å utøve sin rolle i det videre".

Av sakspapirene kommer det fram at ordfører Nils Røhne, Bjarne Christiansen og Erik Ringnes - på vegne av Stange kommune - har framforhandlet en avtale med Stein Erik Thorud. Det er denne avtalen som skal legges fram for behandling i det ekstraordinære kommunestyremøtet i morgen.

Avtalen er ikke lagt ved i sakspapirene, og det opplyses fra Stange kommune at møtet vil gå for lukkede dører.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no