14. okt
 
«Refleksmannen» ble hyllet av hele kommunestyret da han fikk Ludvigprisen
ILSENG/OTTESTAD: Hele kommune­styret brøt ut i spontan applaus, da Thomas «Refleksmannen» Ulriksen Rago onsdag kveld ble tildelt Ludvigprisen fra Hedmark Trafikksikkerhetsutvalg.

Publisert: 16.mar.2018 13:18
Oppdatert: 16.mar.2018 15:54

Thomas Ulriksen Rago fra Ilseng, nå bosatt i Ottestad, jobber til daglig ved Åkershagan Opplærings- og Aktivitetssenter. Men svært mye av fritiden sin de siste årene har han brukt på å dele ut reflekser til folk som beveger seg utendørs i mørket om vinteren. Til nå har han delt ut mer enn 2.000 reflekser! Og han har vært både i aviser og riksdekkende TV og snakk­et om hvor viktig det er å bruke refleks. Ikke rart han har fått tilnavnet «Refleksmannen».

Ludvigprisen

Den sterke innsatsen gjorde at Hedmark Trafikk­sikkerhetsutvalg bestemte at den prestisjetunge «Ludvigprisen» for 2017 skulle tildeles Thomas Ulriksen Rago. Ludvigprisen deles hvert år ut til enkeltpersoner, lag, foreninger eller bedrifter i Hedmark som har gjort en ekstraordinær innsats for å øke trafikk­sikkerheten for spesielt myke trafikanter i fylket.

Onsdag kveld var tiden kommet for å gi prisen, som består av diplom, blomster og en sjekk på 10.000 kroner, til Thomas. Det var lederen for trafikksikkerhetsutvalget, Gunn Randi Fjæstad, som ledet den høytidelige seremonien.

– Thomas er en ekte hverdagshelt! Han har med sin frivillige innsats delt ut over 2.000 reflekser til fotgjengere som mangler denne livsviktige brikken.  Thomas møter folk der de er, enten det er på gata, på skolen, arbeidsplassen eller for eksempel på Hamar-mart’n, sier Gunn Randi Fjæstad.

Og fortsetter:

– Vi vet jo alle hvor vanskelig det er når vi ikke ser gående fordi de mangler refleks. HTU ønsker å hed­re helter som Thomas, for vi tror at flere vil ta initiativ og gjøre noe for trafikksikkerheten i Hedmark. Vi trenger slike ildsjeler. Refleksmannen er en god medspiller for økt refleksbruk i Hedmark! Så takk til deg, Thomas. Du har gjennomført et frivillig, ulønnet og ikke minst godt trafikksikkerhetsarbeid for både små og store. Din innsats kan stå som eksempel for andre. Hedmark trafikksikkerhetsutvalg mener at du er en verdig vinner av prisen.

Glad prisvinner

Thomas Ulriksen Rago var tydelig rørt over pristil­delingen, og kvitterte med en god klem til Gunn Randi og en flott takketale fra taler­stolen i kommune­styresalen.

Til Stangeavisa fortell­er han at han brenner for å få spesielt barn og unge til å bruke refleks, fordi han ikke vil at de skal bli påkjørt.

– Det er veldig vanskelig å se folk i mørket når du kjører bil. Derfor er det så viktig at alle bruker reflekser når det er mørkt, sier Thomas Ulriksen Rago.

Refleksene Thomas har delt ut de siste årene er blitt produsert på en vern­et bedrift i Stavanger, med støtte fra både Stange kommune og ulike bedrifter i Hedmark. Thomas har selv gått rundt og gjort avtaler med de enkelte sponsorene – som han takket fra talerstolen onsdag.

Buffet lørdag

Overfor Stangeavisa legger han ikke skjul på at han er veldig glad for Ludvig­prisen.

– Jeg har aldri fått noen pris før, så dette er veldig gøy. Og så blir jeg veldig glad når de kaller meg en hverdagshelt, sier Rago.

Foreløpig har han ikke bestemt hva han skal bruke prispengene til. Men èn ting kunne han røpe fra talerstolen onsdag: Han skulle unne seg en buffet på Åge Sten Nilsen-konserten på Scandic lørdag.

Og det er han vel fortjent!

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KAKE: Prisen ble feiret med kake. Røhne sørget for at han og Thom­as fikk hvert sitt hjørnestykke
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no