14. okt
RUSSEJENTER SOM ENGASJERER: Flere russejenter fra Stange videregående skole skal aktivisere barn og unge under vinterdagen «Kønnband On Ice» lørdag 11. februar. Fra venstre: Even Engen fra Stange Sentrumsforening, Ingeborg Pedersen Finnseter, Ingrid Haakonsen Alnæs, Maria Lorentine Johansen, Andrea Lima Skinnehaugen, Guro Pedersen Jota, Elina Anne Sæther og Ingrid Grongstad.
 
Russejenter aktiviserer barna under vinterdagen «Kønnband On Ice»
STANGEBYEN: Stange Sentrumsforening, i samarbeid med Kønnband, har hyret en stor gjeng russejenter fra Stange videregående skole til å aktivisere barn og unge under Vinterdagen lørdag 11. februar. Nå blir det «Kønnband On Ice»!

Publisert: 25.jan.2017 10:48
Oppdatert: 25.jan.2017 10:49

Jentegjengen, som går på Stange videregående skole, er ikke russ før neste skoleår. Men allerede nå har de kjøpt inn en russebuss.

– Ja, mandag kjøpte vi bussen. En stor gjeng med jenter, og dette blir første russebuss på Stange videregående skole, informerer Guro Pedersen Jota.

For å finansiere innkjøpet av bussen og restaurere den, treng­er jentene penger. Og litt inntekt får de for opplegget under vinterdagen «Kønnband On Ice» i Stangebyen lørdag 11. februar.

– Vi i Sentrumsforeningen har engasjert denne gjengen til å aktivisere barn og unge, sier Even Engen.

10 aktivitetsposter

Jentene har selv funnet fram til ti ulike aktivitetsposter. Her blir det alt fra erteposekasting i bøtter, til å kaste på blikkbokser, kaste piler på ballonger, potetløp, gå på stylter og hoppe tau.

–  Sette hale på grisen og sentre ball i mål, er andre ting vi skal ha som tilbud, sier Maria Lorentine Johansen.

– Vi har funnet ut hvor mange mennesker vi trenger på hver post, men ikke fordelt oppgavene oss imellom enda, kommenterer Andrea Lima Skinnehaugen.

– Meningen er at det blir en rekke aktivitetsposter oppover Storgata, og alle som fullfører løypa blir premiert med medalje og kanskje litt andre ting, sier Engen.

Arrangørene understreker at løypa er åpen for alle.

– Vi synes det er viktig å la ungdom få være med å arrangere, og dette er en engasjert og positiv gjeng å jobbe sammen med, sier Even Engen.

Is på torget

I tillegg til at russejentene skal aktivisere mennesker i Storgata, blir det også mange aktiviteter på et islagt Tingvoldtorg.

– Her blir det laget en isbane. Storhamar kunstløp kommer til ha oppvisning to ganger à ti minutter, og vil ha lett instruksjon for unger. Her kan man lære seg å gå bakover og ta piruett. Storhamar Hockey kommer med et par a-lagsspillere for å lage litt show og moro med puck og kølle. Hedmarken Curlingklubb vil også være på plass med noen curlingsteiner, slik at folk for teste ut curling. Ellers blir det musikk, salg av pølser og mye annet fram til butikkene stenger klokken 15, informerer Engen.

Hele dagen arrangeres som et samarbeid mellom Sentrumsforeningen og Stange kommunes Kønnband-festival.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no