15. okt
 
Se unike bilder fra verdensrommet av isdannelsen på Mjøsa forrige uke
STANGE: Slik har du aldri sett isdannelsen i Mjøsa før; fra verdensrommet!

Publisert: 12.mar.2018 14:09
Oppdatert: 15.mar.2018 11:48

Isen i Stor-Mjøsa utenfor Stange har i stor grad latt vente på seg denne vinteren. Selv helt inn mot land har det vært lite isdannelse.

Men den kraftige kulde­perioden forrige uke satte fart i prosessen, og etter hvert som minusgradene sank langt ned på 20-tallet, begynte det å danne seg is flere steder på Norges største innsjø utenfor Stange.

Stangeavisa har fått tilgang til helt unike bilder av denne isdann­elsen, tatt fra verdensrommet av de nye Europeiske Sentinel-satellittene.

– Bildene er prosessert på Norsk Institutt for vannforskning (NIVA) i forbindelse med Miljødirektoratets prosjekt med bruk av satellittdata for miljøovervåkning av store innsjøer. NIVA har også en strategisk satsning på slike overvåkningsmetoder og er med på flere EU-prosjekter og prosjekter for Norsk Romsenter, opplyser Øyvind Aaberg Garmo, regionleder ved NIVAs avdelingskontor som ligger i Ottestad.

Bildene av Mjøsa er tatt 22. februar og 2. mars i år, altså før og etter den strenge kulda satte inn.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no