15. okt
MASTER: Henning Falldalen skriver masteroppgave om verdien av stillhet i naturen.
 
Skriver masteroppgave om stillhet i naturen, trenger flere å intervjue
VALLSET: Hva er verdien av stillhet i naturen? Det kan du hjelpe Henning Falldalen å finne ut av, om du stiller opp til intervju i hans masteroppgave.

Publisert: 09.okt.2018 11:00
Oppdatert: 09.okt.2018 11:00

Henning Falldalen fra Vallset studerer ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark. Dette semesteret jobber han hjemme­fra med feltarbeid­et til masteroppgaven i friluftsliv. Og temaet er spennende: Hva er verdien av stillhet og fravær av menneskeskapt støy i friluftslivet?

Vil finne ut hvorfor

– Dette er et tema som mange gir uttrykk for betyr mye for dem; det å finne stillhet når de er ute i naturen. Mange meningsmålinger dokumenterer at folk setter pris på denne stillheten og søker den. Men det er lite forskning på hvorfor folk opplever dette som viktig.

Dette var noe av motivasjonen hans for å lage en masteroppgave om temaet.

– Hvis vi vet mer om hvorfor folk setter pris på verdien av stillhet og fravær av menneskeskapt støy i hverdagen, kan det få større fokus i politikken som føres. For eksempel i forhold til hvor det innvilges bygge­tillatelser, sier Falldalen, som fra før er utdannet idrettslærer og lærer i helse- og matfag.

Trenger 16 frivillige

For å kunne lage masteroppgaven trenger han minst 16 intervjuer med mennesker som har en rela­sjon til skog og natur.

– Jeg har allerede  noen av intervjuene i boks, men trenger flere jeg kan prate med for å få et bredt nok grunnlag for oppgaven. Jeg er spesielt interessert i å intervjue ungdom, folk som jobber i skog og primærnæring, folk som driv­er med jakt og fiske som hobby og mennesker som har et profesjonelt forhold til natur og friluftsliv – som for eksempel lærere, guider og skognæringen, sier Falldalen.

Han ønsker å gjennomføre intervjuene så snart som mulig nå i høst, og ber folk som kan tenke seg å stille opp ringe eller sende sms til ham på mobil 47 90 12 29, eller sende e-post til henning.falldalen@gmail.com.

– Intervjuene legges opp slik at vi går en tur en times tid først, gjerne i allmeninga. Så tar vi praten i etterkant. Intervjuet tar maks èn time. Spørsmål­ene er ikke vanskelige og har ingen fasit. Jeg er ute etter reflekterende synspunkter og meninger om stillhet. Og jeg byr på kaffe, lover Henning Falldalen – selv en ivirig bruker av naturen.

– Jo da, friluftsliv har alltid vært viktig for meg. Jeg har vært med på jakt siden jeg klarte å gå, og speideren var en viktig del av oppveksten min, avslutter vallsetingen, som håp­er mange vil ta kontakt med ham.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no