14. okt
FOTOMOTIV: Gjestene tok bilder av maten, før de forsynte seg.
 
Smaksrik kick-off for «Smak av Innlandet»
STANGE VESTBYGD: Da salg- og distribusjonsselskapet Smak av Innlandet inviterte til kick-off, ble det på den svært så smaksrike måten.

Publisert: 19.sep.2017 21:50
Oppdatert: 19.sep.2017 21:50

Fredag var det kick-off av salg- og distribusjonsselskapet ”Smak av Innlandet”, og storsalen på Søndre Elton var fullsatt av mennesker. Alt fra småskalamatprodusenter til mennesker som har bidratt med å realisere selskapet. De fikk en svært så smaksrik aften.

– Vi har utfordret Bente Bodin fra Tingnes Spiseri, Hai Hang fra Hos Hai og Pål Inge Ransted fra Kalas Catering til å lage retter og sette sammen mat på en spennende måte kun med lokale råvarer, sier styremedlem av Smak av Innlandet, Anne-Cathrine Blakstad.

Gjestene fikk sjansen til å teste ut pultostpai, gresskarsuppe, elgpølse, bakt kylling, hjort, jordbærsuppe, potetsalat og Santa Kristina-skinke, burker, svinenakke og mye, mye mer. 

Gjøre det enklere

En rekke småskalaprodusenter bruker mye av sin tid til å ta imot bestillinger og frakte varer til kunden, samt sende ut fakturaer. Kokker bruker mye tid på å reise rundt for å få tak i de enkelte råvarene. Med det nye selskapet skal det bli mye enklere for både produsenter og kunder.

– Smak av Innlandet er et distribusjonsselskap. Vi så et behov for lokalmatnettverk i regionen. Høsten 2014 hadde vi vårt første møte, og det ble opprettet en referansegruppe med Anette Løvlien Vold, Henny Kildahl og meg. Så har vi hatt workshops og gode møter for å få til noe håndfast. Dermed stiftet vi et selskap, sier Blakstad.

Hele vegen har de tre småskalaprodusentene fått god hjelp av Innovasjon Norge Hedmark og Hamarregionen Utvikling.

Samle produsentene

– Målet er et livskraftig og levedyktig selskap for lokalmatprodusentene, og at det skal bli lett for kundene å få tak i maten som produseres. Nå skal kundene ha èn person, ett telefonnummer, èn nettside å forholde seg til. Hverdagen blir enklere for alle, sier Blakstad.

Nå håper småskalaprodusentene å få en bedre andel av markedene hotell og cateringselskap.

– Mange av dem vil i utgangspunktet bruke lokale råvarer, men det har vært vanskelig og tidkrev­ende. Nå skal det bli lettere! Nå skal vi virkelig få vise at vi er Norges spisskammer, sier Blakstad.

Flere inn i nettverket

I dag er det fem småskalaprodusenter som er tilknyttet Smak av Innlandet som medlemmer.

– Vi håper jo på mange flere fremover fra hele Hedmark opp til Trysil og Åmot, samt Gjøvik og Toten. Vi vil ikke konkurrere mot eksisterende selskap som Rørosmat. Nå starter arbeidet med å skape nye møteplasser og få opp volumet på distribusjonen. Få flere produsenter og få flere kunder. Og det har vi stor tro vi skal klare, sier styremedlem Anne-Cathrine Blakstad.

Heidi Hansen er ansatt i 60 prosent i selskapet og skal være ansiktet utad.

– Hun skal ha den daglige kontakt med kunder og leverandører. Så har vi fått tilknyttet oss en som skal hjelpe oss med de tekniske løsninger. Meningen er at vi ikke skal kjøre ut mat og andre varer selv, men bruke større proffe selskap som kjører ut til våre kunder, sier Blakstad som ser lyst på fremtiden for mat produsert i Innlandet.

 
SMAKSRIK KICK-OFF: Tre kokker hadde blitt utfordret til å lage spennende retter av lokale råvarer. Resultatet var fargerikt og gode retter.
PRESENTERTE SMAK AV INNLANDET: Styremedlem Anne-Cathrine Blakstad (stående til høyre) presenterte det nye salg- og distribusjonsselskapet Smak av Innlandet. Sittende til høyre er styreleder Anette Løvlien Vold og ved siden av henne styremedlem Henny Kildahl. I salen satt det politikere, småskalamatprodusenter, og representanter fra Fylkesmann, Innovasjon Norge og Hamarregionen Utvikling.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no